STRAJKOVI SKOLA U SMEDEREVU, NISU I CACKU

Četvrtak, 16.11.2000.

13:02

Izvor: B92

Default images

Podeli:

STRAJKOVI SKOLA U SMEDEREVU, NISU I CACKU U Smederevu je od cetvrtka u zakonskom strajku i Tehnicka skola. To je u smederevskoj opstini sedma skola u kojoj su casovi skraceni na 30 minuta. Prosvetni radnici, izmedju ostalog, traze isplatu jednokratne novcane pomoci i povecanje zarade. Trenutna plata nastavnika s 20 godina radnog iskustva iznosti nesto manje od 2.000 dinara, javlja Beta. Vecina skola u Nisu je na predlog Unije sindikata prosvetnih radnika Srbija stupila u strajk upozorenja, zahtevajuci od Vlade Srbije i resornog ministarstva povecanje plate. Kako su saopstili direktori skola, u petak ce se nastava odvijati normalno, dok ce za neke i subota biti radni dan, javlja Srna. U Cacku su u strajku cetiri osnovne, muzicka i dve srednje skole koje su se odazvale pozivu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i stupile u jednodnevni strajk upozorenja totalnom obustavom nastave. Prosvetari traze duplo povecanje zarada, kao i jednokratnu novcanu pomoc.

U Smederevu je od cetvrtka u zakonskom strajku i Tehnicka skola. To je u smederevskoj opstini sedma skola u kojoj su casovi skraceni na 30 minuta. Prosvetni radnici, izmedju ostalog, traze isplatu jednokratne novcane pomoci i povecanje zarade. Trenutna plata nastavnika s 20 godina radnog iskustva iznosti nesto manje od 2.000 dinara, javlja Beta.

Vecina skola u Nisu je na predlog Unije sindikata prosvetnih radnika Srbija stupila u strajk upozorenja, zahtevajuci od Vlade Srbije i resornog ministarstva povecanje plate. Kako su saopstili direktori skola, u petak ce se nastava odvijati normalno, dok ce za neke i subota biti radni dan, javlja Srna.

U Cacku su u strajku cetiri osnovne, muzicka i dve srednje skole koje su se odazvale pozivu Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i stupile u jednodnevni strajk upozorenja totalnom obustavom nastave. Prosvetari traze duplo povecanje zarada, kao i jednokratnu novcanu pomoc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare