SVILANOVIC RAZGOVARAO SA PICULOM

Petak, 24.11.2000.

00:22

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SVILANOVIC RAZGOVARAO SA PICULOM Ministri inostranih poslova SR Jugoslavije i Hrvatske, Goran Svilanovic i Tonino Picula u cetvrtak uvece su razgovarali u Zagrebu o odnosima dve zemlje, opterecenim bremenom cetvorogodisnjeg rata i pet godina "hladnih" odnosa u miru. Svilanovic je nakon sastanka rekao novinarima da su "iskusenja u miru znatno veca od iskusenja u ratu", dodajuci da ce mir doneti dobre susedske odnose Hrvatske i SRJ. Sef jugoslovenske diplomatije je rekao da hrvatske vlasti mogu biti ponosne na ucinjeno od dolaska na vlast, pre nesto manje od godinu dana. Svilanovic je, takodje, istakao da je sa hrvatskim kolegom razgovarao o brzem povratku srpskih izbeglica, kao i o olaksavanju viznog rezima izmedju dve drzave. Hrvatska vlada saopstila je nakon susreta da su dvojica ministara razmatrala "sva otvorena pitanja" koja postoje izmedju vlada njihovih zemalja. Kako javlja AP, a prenosi Beta, Svilanovic se nakon susreta sa Piculom, sastao sa liderima srpske zajednice u Hrvatskoj. Nakon tih razgovora, on je novinarima kazao da Srbi u Hrvatskoj imaju sopstveni identitet, ali da su prevazidjena "teska iskustva iz proslosti" i da i Jugoslavija i Hrvatska dele zelju da se pridruze EU.

Ministri inostranih poslova SR Jugoslavije i Hrvatske, Goran Svilanovic i Tonino Picula u cetvrtak uvece su razgovarali u Zagrebu o odnosima dve zemlje, opterecenim bremenom cetvorogodisnjeg rata i pet godina "hladnih" odnosa u miru. Svilanovic je nakon sastanka rekao novinarima da su "iskusenja u miru znatno veca od iskusenja u ratu", dodajuci da ce mir doneti dobre susedske odnose Hrvatske i SRJ. Sef jugoslovenske diplomatije je rekao da hrvatske vlasti mogu biti ponosne na ucinjeno od dolaska na vlast, pre nesto manje od godinu dana. Svilanovic je, takodje, istakao da je sa hrvatskim kolegom razgovarao o brzem povratku srpskih izbeglica, kao i o olaksavanju viznog rezima izmedju dve drzave.

Hrvatska vlada saopstila je nakon susreta da su dvojica ministara razmatrala "sva otvorena pitanja" koja postoje izmedju vlada njihovih zemalja. Kako javlja AP, a prenosi Beta, Svilanovic se nakon susreta sa Piculom, sastao sa liderima srpske zajednice u Hrvatskoj. Nakon tih razgovora, on je novinarima kazao da Srbi u Hrvatskoj imaju sopstveni identitet, ali da su prevazidjena "teska iskustva iz proslosti" i da i Jugoslavija i Hrvatska dele zelju da se pridruze EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare