TRI MESECA BEZ VESTI O IVANU STAMBOLICU

Nedelja, 26.11.2000.

10:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

TRI MESECA BEZ VESTI O IVANU STAMBOLICU Ni posle tri meseca od nestanka bivseg predsednika Predsednistva Srbije Ivana Stambolica, jos nema nikakvih pouzdanih podataka o njemu. Jedini podaci koji su potvrdjeni nakon promene politicke situacije u zemlji jesu da Stambolic nije u Centralnom zatvoru u Beogradu, Padinskoj skeli, niti u zatvoru u Okruznom zatvoru u Leskovcu, kao i da je "ziv" i "negde" zatvoren. Predstavnici policije, ministarstva pravosudja Srbije, kao i nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic tvrde da se Stambolic ne nalazi ni u jednom zatvoru, niti u nekom vojnom zatvoru ili objektu. Stambolic je nestao u jutarnjim casovima 25. avgusta dok je trcao u Kosutnjaku. Prema navodima svedoka, on je otet i odvezen u belom kombiju, dok su ga prethodno zaustavila dva muskarca od kojih mu je jedan pokazao "neku legitimaciju", a drugi mu je uperio pistolj u glavu. Odbor za oslobadjanje Ivana Stambolica, Narodni pokret "Otpor", B92, ANEM i Novinska agencija Beta pozivaju sve gradjane Srbije i Beograda, seljake, prodavce, nocne cuvare, vojnike, radnike, policajce, taksiste, vozace kamiona i autobusa ... a potom i clanove porodica radnika sluzbe javne i drzavne bezbednosti i vojne obavestajne sluzbe da svoje ukucane zamole i ubede da na bilo koji nacin, ako ista znaju sta se desilo sa Ivanom Stambolicem, jave medijima u njihovim mestima ili na poseban telefon 063 80 42 800.

Ni posle tri meseca od nestanka bivseg predsednika Predsednistva Srbije Ivana Stambolica, jos nema nikakvih pouzdanih podataka o njemu. Jedini podaci koji su potvrdjeni nakon promene politicke situacije u zemlji jesu da Stambolic nije u Centralnom zatvoru u Beogradu, Padinskoj skeli, niti u zatvoru u Okruznom zatvoru u Leskovcu, kao i da je "ziv" i "negde" zatvoren. Predstavnici policije, ministarstva pravosudja Srbije, kao i nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic tvrde da se Stambolic ne nalazi ni u jednom zatvoru, niti u nekom vojnom zatvoru ili objektu. Stambolic je nestao u jutarnjim casovima 25. avgusta dok je trcao u Kosutnjaku. Prema navodima svedoka, on je otet i odvezen u belom kombiju, dok su ga prethodno zaustavila dva muskarca od kojih mu je jedan pokazao "neku legitimaciju", a drugi mu je uperio pistolj u glavu.

Odbor za oslobadjanje Ivana Stambolica, Narodni pokret "Otpor", B92, ANEM i Novinska agencija Beta pozivaju sve gradjane Srbije i Beograda, seljake, prodavce, nocne cuvare, vojnike, radnike, policajce, taksiste, vozace kamiona i autobusa ... a potom i clanove porodica radnika sluzbe javne i drzavne bezbednosti i vojne obavestajne sluzbe da svoje ukucane zamole i ubede da na bilo koji nacin, ako ista znaju sta se desilo sa Ivanom Stambolicem, jave medijima u njihovim mestima ili na poseban telefon 063 80 42 800.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare