HOLBRUK: SRBI SU GLASALI ZA GRUPU ZLOCINACA

Ponedeljak, 27.11.2000.

13:37

Izvor: B92

Default images

Podeli:

HOLBRUK: SRBI SU GLASALI ZA GRUPU ZLOCINACA Americki ambasador u Ujedinjenim nacijama Ricard Holbruk optuzio je rukovodstvo Srpske demokratske stranke da je "korumpirano i zlocinacko" i dodao da su Srbi u Bosni i Hercegovini glasali za "grupu zlocinaca, koji se pretvaraju da su njihovi prijatelji". "Oni su separatisti, a pretvaraju se da su nacionalisti, koriste nacionalizam kao pokrice za kriminal i mafijastvo. Ja cu nastaviti da vrsim pritiske usmerene protiv SDS", izjavio je Holbruk listu Dani, prenosi Fonet. Konstatujuci da u SDS moze biti i pristojnih ljudi, Holbruk je rekao da je rukovodstvo te stranke "posveceno razaranju Dejtona, a pretvara se da ga podrzava". Holbruk je izjavio da je vrlo razocaran sto visoki predstavnik medjunarodne zajednice Volfgang Petric nije prihvatio njegov predlog da ukine SDS, jer je ishod novembarskih izbora u BiH pokazao da je ta sugestija bila ispravna. Naglasivsi da ne vidi nikakvu vezu izmedju Kosova i BiH, Holbruk je izjavio da status Kosova nece biti resen jos najmanje godinu dana.

Americki ambasador u Ujedinjenim nacijama Ricard Holbruk optuzio je rukovodstvo Srpske demokratske stranke da je "korumpirano i zlocinacko" i dodao da su Srbi u Bosni i Hercegovini glasali za "grupu zlocinaca, koji se pretvaraju da su njihovi prijatelji". "Oni su separatisti, a pretvaraju se da su nacionalisti, koriste nacionalizam kao pokrice za kriminal i mafijastvo. Ja cu nastaviti da vrsim pritiske usmerene protiv SDS", izjavio je Holbruk listu Dani, prenosi Fonet. Konstatujuci da u SDS moze biti i pristojnih ljudi, Holbruk je rekao da je rukovodstvo te stranke "posveceno razaranju Dejtona, a pretvara se da ga podrzava". Holbruk je izjavio da je vrlo razocaran sto visoki predstavnik medjunarodne zajednice Volfgang Petric nije prihvatio njegov predlog da ukine SDS, jer je ishod novembarskih izbora u BiH pokazao da je ta sugestija bila ispravna. Naglasivsi da ne vidi nikakvu vezu izmedju Kosova i BiH, Holbruk je izjavio da status Kosova nece biti resen jos najmanje godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare