MINISTRI ODBRANE NATO U UTORAK O BALKANU

Ponedeljak, 04.12.2000.

23:36

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MINISTRI ODBRANE NATO U UTORAK O BALKANU Ministri odbrane NATO razmatrace u utorak u Brislu situaciju na Balkanu, nakon eskalacije oruzanih sukoba u regionu juga Srbije, duz dela administrativne granice sa Kosovom, javlja Beta. Zvanicnici NATO ce posebno razgovarati o naporima medjunarodne zajednice da u saradnji s jugoslovenskim vlastima, sprece dalje delovanje naoruzanih albanskih ekstremista u zoni kopnene bezbednosti, ocenjujuci da to destabilizuje stanje u regionu, ugrozava bezbednost i dovodi u pitanje i samu misiju Kfora na Kosovu, predoceno je u Brislu uoci sastanka. Ministri odbrane alijanse smatraju da bi resenje zategnutosti u tampon zoni unutar Srbije uz, medju s Kosovom, trebalo potraziti u "pregovorima o uklanjanju nesuglasica" izmedju srpskih vlasti i etnickih Albanaca.

Ministri odbrane NATO razmatrace u utorak u Brislu situaciju na Balkanu, nakon eskalacije oruzanih sukoba u regionu juga Srbije, duz dela administrativne granice sa Kosovom, javlja Beta. Zvanicnici NATO ce posebno razgovarati o naporima medjunarodne zajednice da u saradnji s jugoslovenskim vlastima, sprece dalje delovanje naoruzanih albanskih ekstremista u zoni kopnene bezbednosti, ocenjujuci da to destabilizuje stanje u regionu, ugrozava bezbednost i dovodi u pitanje i samu misiju Kfora na Kosovu, predoceno je u Brislu uoci sastanka. Ministri odbrane alijanse smatraju da bi resenje zategnutosti u tampon zoni unutar Srbije uz, medju s Kosovom, trebalo potraziti u "pregovorima o uklanjanju nesuglasica" izmedju srpskih vlasti i etnickih Albanaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare