FHP TUZIO "LUKU BEOGRAD"

Subota, 14.10.2000.

16:39

Izvor: B92

Default images

Podeli:

FHP TUZIO "LUKU BEOGRAD" Advokati Fonda za humanitarno pravo podigli su tuzbu protiv "Luke Beograd" zbog nezakonitog otpustanja sa posla Nagiba Bahtijarija u vreme ratnog stanja, saznaje Radio B92. Bahtijari se tada nalazio na godisnjem odmoru u svom selu Belobrad na Kosovu, a policija i vojska su proterale u Albaniju sve zitelje sela. Advokati FHP traze da sud donese presudu da ga "Luka Beograd" vrati na posao i nadoknadi mu sva primanja koja mu je uskratila jer opravdano nije mogao da dodje u Beograd. Bahtijari je svedocio da je policija njemu i njegovim sunarodnicima naredila da napuste selo i naveo da su zitelji svih trinaest sela iz tog kraja proterani iz svojih domova. On je iz izbeglistva uspeo da telefonira svom poslovodji posle mesec dana i obavestio ga da je proteran i da nema nacina da iz Albanije dodje u Beograd. Novo rociste zakazano je za pocetak naredne godine.

Advokati Fonda za humanitarno pravo podigli su tuzbu protiv "Luke Beograd" zbog nezakonitog otpustanja sa posla Nagiba Bahtijarija u vreme ratnog stanja, saznaje Radio B92. Bahtijari se tada nalazio na godisnjem odmoru u svom selu Belobrad na Kosovu, a policija i vojska su proterale u Albaniju sve zitelje sela. Advokati FHP traze da sud donese presudu da ga "Luka Beograd" vrati na posao i nadoknadi mu sva primanja koja mu je uskratila jer opravdano nije mogao da dodje u Beograd. Bahtijari je svedocio da je policija njemu i njegovim sunarodnicima naredila da napuste selo i naveo da su zitelji svih trinaest sela iz tog kraja proterani iz svojih domova. On je iz izbeglistva uspeo da telefonira svom poslovodji posle mesec dana i obavestio ga da je proteran i da nema nacina da iz Albanije dodje u Beograd. Novo rociste zakazano je za pocetak naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare