UNMIK ODBACIO OPTUZBE OEBS-A KAO NEREALNE

Petak, 20.10.2000.

20:14

Izvor: B92

Default images

Podeli:

UNMIK ODBACIO OPTUZBE OEBS-A KAO NEREALNE Kopredsednica pravosudnog odeljenja pri Misiji UN na Kosovu, Silvija Panc ocenila je danas da su kritike posmatracke misije OEBS na racun kosovskog pravosudja "nerealne", jer su predstavnici te organizacije "ocekivali previse za kratko vreme",javlja Rojters, prenosi Beta. U izvestaju OEBS-a, objavljenom pre dva dana, navodi se da je pravosudje na Kosovu jos uvek veoma daleko od potrebnih standarda, te da zastupa interese vecinskog albanskog stanovnistva na stetu Srba. Prema recima Silvije Panc, OEBS nije u obzir uzeo stetu izazvanu decenijama represivne komunisticke vlasti, te nedavnog krvavog konflikta izmedju Srba i Albanaca. Komandant Kfora, italijanski general Karlo Kabidjozu rekao je da ce se njegov stab, takodje, pozabaviti nalazima posmatraca OEBS-a i da ce, ukoliko bude potrebno, promeniti proceduru koja se odnosi na duzinu pritvora uhapsenih osoba, sto je bila jedna od zamerki OEBS-a.

Kopredsednica pravosudnog odeljenja pri Misiji UN na Kosovu, Silvija Panc ocenila je danas da su kritike posmatracke misije OEBS na racun kosovskog pravosudja "nerealne", jer su predstavnici te organizacije "ocekivali previse za kratko vreme",javlja Rojters, prenosi Beta. U izvestaju OEBS-a, objavljenom pre dva dana, navodi se da je pravosudje na Kosovu jos uvek veoma daleko od potrebnih standarda, te da zastupa interese vecinskog albanskog stanovnistva na stetu Srba. Prema recima Silvije Panc, OEBS nije u obzir uzeo stetu izazvanu decenijama represivne komunisticke vlasti, te nedavnog krvavog konflikta izmedju Srba i Albanaca.

Komandant Kfora, italijanski general Karlo Kabidjozu rekao je da ce se njegov stab, takodje, pozabaviti nalazima posmatraca OEBS-a i da ce, ukoliko bude potrebno, promeniti proceduru koja se odnosi na duzinu pritvora uhapsenih osoba, sto je bila jedna od zamerki OEBS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare