PATEN SLEDECE SEDMICE U BEOGRADU I PODGORICI

Petak, 20.10.2000.

18:59

Izvor: B92

Default images

Podeli:

PATEN SLEDECE SEDMICE U BEOGRADU I PODGORICI Evropski komesar za spoljne poslove Kris Paten posetice Beograd i Podgoricu pocetkom sledece nedelje, saopstila je u petak Evropska komisija. Paten ce, tokom prve posete bilo kojeg evropskog komesara od 1998. godine, u ponedeljak boraviti u Beogradu, gde ce se sastati sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom i Miroljubom Labusom iz grupe G 17, dok ce dan kasnije otputovati u Podgoricu gde ce se sastati sa predsednikom i premijerom Crne Gore, Milom Djukanovicem i Filipom Vujanovicem. Cilj posete Evropskog komesara za spoljnu politiku je definisanje nacina na koji ce "sto je brze moguce" Srbiji biti upucena vec obecana pomoc od 200 miliona evra. Najavljeno je da ce Paten prisustvovati sastanku predsednika SRJ sa gradonacelnicima srpskih gradova, kao i da ce razgovarati sa predstavnicima Pokreta "Otpor" i nezavisnih medija, javlja Beta.

Evropski komesar za spoljne poslove Kris Paten posetice Beograd i Podgoricu pocetkom sledece nedelje, saopstila je u petak Evropska komisija. Paten ce, tokom prve posete bilo kojeg evropskog komesara od 1998. godine, u ponedeljak boraviti u Beogradu, gde ce se sastati sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom i Miroljubom Labusom iz grupe G 17, dok ce dan kasnije otputovati u Podgoricu gde ce se sastati sa predsednikom i premijerom Crne Gore, Milom Djukanovicem i Filipom Vujanovicem. Cilj posete Evropskog komesara za spoljnu politiku je definisanje nacina na koji ce "sto je brze moguce" Srbiji biti upucena vec obecana pomoc od 200 miliona evra. Najavljeno je da ce Paten prisustvovati sastanku predsednika SRJ sa gradonacelnicima srpskih gradova, kao i da ce razgovarati sa predstavnicima Pokreta "Otpor" i nezavisnih medija, javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare