CLAN SPORTSKOG DRUSTVA JAT PREMINUO NA HIMALAJIMA

Subota, 21.10.2000.

22:03

Izvor: B92

Default images

Podeli:

CLAN SPORTSKOG DRUSTVA JAT PREMINUO NA HIMALAJIMA Clan sportskog drustva JAT i dugogodisnji alpinista Pavle Milosevic preminuo je prilikom osvajanja vrha Co-ju na Himalajima. Vest o tragediji, koja se desila 11. oktobra, javljena je tek u subotu, a saopsteno je da je Milosevic preminuo od posledica zdravstvenih problema tokom uspona na Himalaje, na visini od oko 5.000 metara i da je tamo i sahranjen. Milosevic, inace diplomirani inzenjer, krenuo je na uspon visok 8.201 metar s jednom poljskom ekspedicijom alpinista i jedini je koji se sa ekspedicije nije vratio. Bio je iskusan alpinista koji je osvajao vise vrhova, izmedju ostalih vrh Akonkagva, u Andima, a ranije je osvajao i neke vrhove na Himalajima. Miloseviceve kolege su saopstile Beti da ce se komemoracija obaviti u nedelju u 13 casova u prostorijama JAT.

Clan sportskog drustva JAT i dugogodisnji alpinista Pavle Milosevic preminuo je prilikom osvajanja vrha Co-ju na Himalajima. Vest o tragediji, koja se desila 11. oktobra, javljena je tek u subotu, a saopsteno je da je Milosevic preminuo od posledica zdravstvenih problema tokom uspona na Himalaje, na visini od oko 5.000 metara i da je tamo i sahranjen. Milosevic, inace diplomirani inzenjer, krenuo je na uspon visok 8.201 metar s jednom poljskom ekspedicijom alpinista i jedini je koji se sa ekspedicije nije vratio. Bio je iskusan alpinista koji je osvajao vise vrhova, izmedju ostalih vrh Akonkagva, u Andima, a ranije je osvajao i neke vrhove na Himalajima. Miloseviceve kolege su saopstile Beti da ce se komemoracija obaviti u nedelju u 13 casova u prostorijama JAT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare