V.DJUKANOVIC: INTEGRACIJA SAMO ZBOG EKONOMSKOG INTERESA

Ponedeljak, 23.10.2000.

10:49

Izvor: B92

Default images

Podeli:

V.DJUKANOVIC: INTEGRACIJA SAMO ZBOG EKONOMSKOG INTERESA Ekonomski interes mora biti iskljucivi motiv integracije Crne Gore i Srbije, izjavio je ministar privrede u crnogorskoj vladi Vojin Djukanovic, javlja Beta. On je podgorickoj "Pobjedi" rekao da je "tako svuda u svetu" i da nema razloga da "mi budemo izuzetak". "Ako ostanemo u konfederaciji sa Srbijom, lako cemo se dogovoriti o zajednickoj valuti, koja, naravno, mora biti konvertibilna", rekao je Djukanovic i dodao da "vise nece moci da se stampa novac bez pokrica". On je dodao da Crna Gora nece odustati od kompleta zakona o bankarstvu kojim je, pored ostalog, predvidjeno osnivanje crnogorske centralne banke. Ovi zakoni se nalaze na dnevnom redu tekuceg zasedanja Skupstine Crne Gore, koje se nastavlja u utorak. Djukanovic je rekao i da Crna Gora nece odustati ni od nemacke marke kao sopstvene valute.

Ekonomski interes mora biti iskljucivi motiv integracije Crne Gore i Srbije, izjavio je ministar privrede u crnogorskoj vladi Vojin Djukanovic, javlja Beta. On je podgorickoj "Pobjedi" rekao da je "tako svuda u svetu" i da nema razloga da "mi budemo izuzetak". "Ako ostanemo u konfederaciji sa Srbijom, lako cemo se dogovoriti o zajednickoj valuti, koja, naravno, mora biti konvertibilna", rekao je Djukanovic i dodao da "vise nece moci da se stampa novac bez pokrica". On je dodao da Crna Gora nece odustati od kompleta zakona o bankarstvu kojim je, pored ostalog, predvidjeno osnivanje crnogorske centralne banke. Ovi zakoni se nalaze na dnevnom redu tekuceg zasedanja Skupstine Crne Gore, koje se nastavlja u utorak.

Djukanovic je rekao i da Crna Gora nece odustati ni od nemacke marke kao sopstvene valute.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare