NENAD CANAK PREDSEDNIK SKUPSTINE VOJVODINE

Ponedeljak, 23.10.2000.

13:35

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NENAD CANAK PREDSEDNIK SKUPSTINE VOJVODINE Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak izabran je u ponedeljak na konstitutivnoj sednici pokrajinskog parlamenta vecinom glasova za predsednika Skupstine Vojvodine, javlja Srna. Za Canka je glasalo sto poslanika, dok je 20 bilo suzdrzano. Za predsednika Izvrsnog vijeca pokrajine Vojvodine izabran je Djordje Djukic, bivsi predsjednik Skupstine opstine Zabalj i clan Predsednistva Demokratske stranke. Djukic je apostrofirao tri osnovne teme kojima ce se u narednom periodu baviti Vlada pokrajine, a to su energetika, zdravstvo i poljoprivreda. Na ovoj sednici izabrana su i tri podpredsednika Skupstine i to Gordana Comic iz DS, Sandor Egeresi iz Saveza vojvodjanskim Madjara i Miroljub LJesnjak iz DSS. Poslanici pokrajinske skupstine ce u popodnevnim casovima izabrati i sest potpredsednika Izvrsnog veca, kao i 14 njegovih clanova.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Canak izabran je u ponedeljak na konstitutivnoj sednici pokrajinskog parlamenta vecinom glasova za predsednika Skupstine Vojvodine, javlja Srna. Za Canka je glasalo sto poslanika, dok je 20 bilo suzdrzano. Za predsednika Izvrsnog vijeca pokrajine Vojvodine izabran je Djordje Djukic, bivsi predsjednik Skupstine opstine Zabalj i clan Predsednistva Demokratske stranke. Djukic je apostrofirao tri osnovne teme kojima ce se u narednom periodu baviti Vlada pokrajine, a to su energetika, zdravstvo i poljoprivreda. Na ovoj sednici izabrana su i tri podpredsednika Skupstine i to Gordana Comic iz DS, Sandor Egeresi iz Saveza vojvodjanskim Madjara i Miroljub LJesnjak iz DSS. Poslanici pokrajinske skupstine ce u popodnevnim casovima izabrati i sest potpredsednika Izvrsnog veca, kao i 14 njegovih clanova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare