OTVOREN 45. SAJAM KNJIGA

Utorak, 24.10.2000.

18:58

Izvor: B92

Default images

Podeli:

OTVOREN 45. SAJAM KNJIGA U Beogradu je u utorak otvoren Sajam knjiga na kojem ce do 30. oktobra nova izdanja predstaviti 326 izdavaca iz SR Jugoslavije, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije, Grcke, Italije i Irana. Sajam je otvorio predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Dejan Medakovic koji je rekao da je srpski narod i u najtezim danima branio opredljenost za knjigu i borio se protiv mnogih cenzura "tudjih, ali i svojih vlasti". Otvaranju je prisustvovao i patrijarh srpski Pavle, pod cijim se pokroviteljstvom odrzava ovogodisnji Sajam knjiga. Na otvaranju je bio i jugoslovenski ministar odbrane Dragoljub Ojdanic, prenosi Beta. Udruzenje izdavaca i knjizara Jugoslavije dodelilo je 12 nagrada za izdavacki poduhvat godine.

U Beogradu je u utorak otvoren Sajam knjiga na kojem ce do 30. oktobra nova izdanja predstaviti 326 izdavaca iz SR Jugoslavije, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije, Grcke, Italije i Irana. Sajam je otvorio predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Dejan Medakovic koji je rekao da je srpski narod i u najtezim danima branio opredljenost za knjigu i borio se protiv mnogih cenzura "tudjih, ali i svojih vlasti". Otvaranju je prisustvovao i patrijarh srpski Pavle, pod cijim se pokroviteljstvom odrzava ovogodisnji Sajam knjiga. Na otvaranju je bio i jugoslovenski ministar odbrane Dragoljub Ojdanic, prenosi Beta. Udruzenje izdavaca i knjizara Jugoslavije dodelilo je 12 nagrada za izdavacki poduhvat godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare