SOC O ODNOSIMA SRBIJE I CRNE GORE

Petak, 27.10.2000.

10:52

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SOC O ODNOSIMA SRBIJE I CRNE GORE Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc u petak uvece je izrazio uverenje da bi "decentralizovana i razlabavljena" drzavna zajednica Srbije i Crne Gore na referendumu dobila podrsku "oko 70 odsto gradjana Crne Gore". Gostujuci na Trecem kanalu Radio-televizije Srbije, Soc je rekao da se na RTV Crne Gore pravi "antisrpski ambijent" i "javno govori" da 70 odsto crnogorskih gradjana zeli nezavisnu Crnu Goru. "Mi smo im rekli, ako verujete u ono sto tvrdite, dajte da organizujemo referendum i da prestanemo da se varamo izmedju sebe", kazao je Soc. On je dodao da na sastanku sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije, potpredsednici Demokratske partije socijalista Svetozar Marovic i Filip Vujanovic "nece predstavljati drzavu Crnu Goru nego stranke, koje imaju zajednicku drzavu kao opredeljenje". Soc je rekao i da Narodna stranka "sledi tradiciju Petrovica", kada je "Crna Gora bila srpska, ali imala svoju drzavu".

Predsednik Narodne stranke Crne Gore Dragan Soc u petak uvece je izrazio uverenje da bi "decentralizovana i razlabavljena" drzavna zajednica Srbije i Crne Gore na referendumu dobila podrsku "oko 70 odsto gradjana Crne Gore". Gostujuci na Trecem kanalu Radio-televizije Srbije, Soc je rekao da se na RTV Crne Gore pravi "antisrpski ambijent" i "javno govori" da 70 odsto crnogorskih gradjana zeli nezavisnu Crnu Goru. "Mi smo im rekli, ako verujete u ono sto tvrdite, dajte da organizujemo referendum i da prestanemo da se varamo izmedju sebe", kazao je Soc. On je dodao da na sastanku sa predstavnicima Demokratske opozicije Srbije, potpredsednici Demokratske partije socijalista Svetozar Marovic i Filip Vujanovic "nece predstavljati drzavu Crnu Goru nego stranke, koje imaju zajednicku drzavu kao opredeljenje". Soc je rekao i da Narodna stranka "sledi tradiciju Petrovica", kada je "Crna Gora bila srpska, ali imala svoju drzavu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare