EVROPSKA REKTORSKA KONFERENCIJA UKINULA SUSPENZIJU

Ponedeljak, 30.10.2000.

15:56

Izvor: B92

Default images

Podeli:

EVROPSKA REKTORSKA KONFERENCIJA UKINULA SUSPENZIJU Evropska rektorska konferencija odrzana u Krakovu od 25. do 28. oktobra 2000. godine odlucila je da ukine suspenziju univerzitetima u Srbiji. U saopstenju Rektorata u Beogradu, navodi se da ce ta odluka Evropske rektorske konferencije omoguciti univerzitetima u Srbiji neophodnu nastavnu i naucnu saradnju sa univerzitetima u Evropi. Na konferenciji u Krakovu konstatovano je da "nema potrebe da se ceka donosenje novog Zakona o univerzitetu kojim bi se obezbedio demokratski razvij i uspostavila autonomija univerziteta, jer tekuca praksa na univerzitetima pokazuje da su ovi procesi vec u toku", prenosi Beta.

Evropska rektorska konferencija odrzana u Krakovu od 25. do 28. oktobra 2000. godine odlucila je da ukine suspenziju univerzitetima u Srbiji. U saopstenju Rektorata u Beogradu, navodi se da ce ta odluka Evropske rektorske konferencije omoguciti univerzitetima u Srbiji neophodnu nastavnu i naucnu saradnju sa univerzitetima u Evropi. Na konferenciji u Krakovu konstatovano je da "nema potrebe da se ceka donosenje novog Zakona o univerzitetu kojim bi se obezbedio demokratski razvij i uspostavila autonomija univerziteta, jer tekuca praksa na univerzitetima pokazuje da su ovi procesi vec u toku", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare