ASNS: UBICE BOLOZANA IZVESTI PRED SUD

Sreda, 01.11.2000.

16:35

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ASNS: UBICE BOLOZANA IZVESTI PRED SUD Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata u sredu je zatrazila da ubice radnika zrenjaninskog Trgovinskog preduzeca "Prehrana" Boska Bolozana budu izvedene pred sud i odgovaraju za zlocin koji su pocinile. Podecajuci u saopstenju da je Bolozan izgubio zivot od posledica prebijanja ispred ulaza u upravnu zgradu Prehrane, ASNS u saopstenju dostavljenom FoNetu "osudjuje svako nasilje i zalaze se da krivci za propast srpske privrede i preduzeca odgovaraju, ali pred sudovima". "Ukoliko direktori na cija nedela ukazuju radnici smatraju da nisu krivi, imaju priliku da to i dokazu na legalan nacin, a ne izdajuci komande bezbol palicama naoruzanim snagatorima", porucuje ASNS. "To sto mnogi direktori, ovih dana, u preduzeca ulaze okruzeni licnim obezbedjenjem, u mnogome potvrdjuje da su i sami svesni kolicine nepoverenja medju zaposlenima i da su spremni na sve, ne bi li zadrzali polozaj ili prikrili posledice svog direktorovanja", zakljucuje ASNS.

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata u sredu je zatrazila da ubice radnika zrenjaninskog Trgovinskog preduzeca "Prehrana" Boska Bolozana budu izvedene pred sud i odgovaraju za zlocin koji su pocinile. Podecajuci u saopstenju da je Bolozan izgubio zivot od posledica prebijanja ispred ulaza u upravnu zgradu Prehrane, ASNS u saopstenju dostavljenom FoNetu "osudjuje svako nasilje i zalaze se da krivci za propast srpske privrede i preduzeca odgovaraju, ali pred sudovima". "Ukoliko direktori na cija nedela ukazuju radnici smatraju da nisu krivi, imaju priliku da to i dokazu na legalan nacin, a ne izdajuci komande bezbol palicama naoruzanim snagatorima", porucuje ASNS. "To sto mnogi direktori, ovih dana, u preduzeca ulaze okruzeni licnim obezbedjenjem, u mnogome potvrdjuje da su i sami svesni kolicine nepoverenja medju zaposlenima i da su spremni na sve, ne bi li zadrzali polozaj ili prikrili posledice svog direktorovanja", zakljucuje ASNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare