MARKA OD SREDINE NOVEMBRA JEDINO PLATEZNO SREDSTVO U CG

Petak, 03.11.2000.

12:44

Izvor: B92

Default images

Podeli:

MARKA OD SREDINE NOVEMBRA JEDINO PLATEZNO SREDSTVO U CG Nemacka marka bice jedino platezno sredstvo u Crnoj Gori, najverovatnije od sredine novembra, saznaje agencija Beta. Zakonom o Centralnoj banci Crne Gore, koji je pre dva dana usvojio republicki parlament, precizira se da je monetarna jedinica marka, do uvodjenja evra. Predvidjeno je da Zakon o Centralnoj banci Crne Gore stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Sluzbenom listu Crne Gore. Direktor crnogorskog Zavoda za obracun i placanje i clan Monetarnog saveta Dimitrije Vesovic izjavio je novinarima da se ovih dana obavljaju intenzivne tehnicke pripreme za "operaciju povlacenja dinara iz platnog prometa". Po njegovim recima, za to je potrebno konvertovati u marke 80 miliona dinara, koliko se nalazi na ziro racunima. Crnogorski mediji navode su pronadjena i odgovrajuca resenja za isplatu dinarskih plata i penzija iz Srbije.

Nemacka marka bice jedino platezno sredstvo u Crnoj Gori, najverovatnije od sredine novembra, saznaje agencija Beta. Zakonom o Centralnoj banci Crne Gore, koji je pre dva dana usvojio republicki parlament, precizira se da je monetarna jedinica marka, do uvodjenja evra. Predvidjeno je da Zakon o Centralnoj banci Crne Gore stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Sluzbenom listu Crne Gore. Direktor crnogorskog Zavoda za obracun i placanje i clan Monetarnog saveta Dimitrije Vesovic izjavio je novinarima da se ovih dana obavljaju intenzivne tehnicke pripreme za "operaciju povlacenja dinara iz platnog prometa". Po njegovim recima, za to je potrebno konvertovati u marke 80 miliona dinara, koliko se nalazi na ziro racunima. Crnogorski mediji navode su pronadjena i odgovrajuca resenja za isplatu dinarskih plata i penzija iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare