KRUNIC I DACIC O SMENI MARKOVICA

Petak, 03.11.2000.

22:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

KRUNIC I DACIC O SMENI MARKOVICA Savezni poslanik SPO i potpredsednik prelazne republicke vlade, Spasoje Krunic, izjavio je da ni jedan ministar niti potpredsednik republicke vlade iz SPO i DOS-a nece doci na sednicu vlade Srbije, ako ona eventulano bude zakazana, dok ne bude smenjen nacelnik DB Radomir Markovic, javlja B92. On je optuzio SPS da ne daje saglasnost za smenu Markovica, a na pitanje kako ce se prevazici novonastala situacija, Krunic je odgovorio: "To treba da pitate njih, a ne mene - sve se moze prevazici ako se radi i ako se postuje ono sto je dogovoreno". Ivica Dacic, koji je u ime SPS-a koministar za informisanje u prelaznoj vladi, u izjavi za B92 kaze da je problem u tome sto se svi zahtevi koji su bili postavljeni nisu upisali u sporazum. "Ne znam tacno sta se trenutno desava oko tih zahteva, ali vlada mora da funkcionise. Pitanje Radeta Markovica je samo jedna strana medalje. Ja nisam spreman da ostanem u ovoj vladi ako se ne postuje ovaj sporazum - jer on je osnova postojanja tzv. privremene republicke vlade do izbora", kaze Dacic.

Savezni poslanik SPO i potpredsednik prelazne republicke vlade, Spasoje Krunic, izjavio je da ni jedan ministar niti potpredsednik republicke vlade iz SPO i DOS-a nece doci na sednicu vlade Srbije, ako ona eventulano bude zakazana, dok ne bude smenjen nacelnik DB Radomir Markovic, javlja B92. On je optuzio SPS da ne daje saglasnost za smenu Markovica, a na pitanje kako ce se prevazici novonastala situacija, Krunic je odgovorio: "To treba da pitate njih, a ne mene - sve se moze prevazici ako se radi i ako se postuje ono sto je dogovoreno".

Ivica Dacic, koji je u ime SPS-a koministar za informisanje u prelaznoj vladi, u izjavi za B92 kaze da je problem u tome sto se svi zahtevi koji su bili postavljeni nisu upisali u sporazum. "Ne znam tacno sta se trenutno desava oko tih zahteva, ali vlada mora da funkcionise. Pitanje Radeta Markovica je samo jedna strana medalje. Ja nisam spreman da ostanem u ovoj vladi ako se ne postuje ovaj sporazum - jer on je osnova postojanja tzv. privremene republicke vlade do izbora", kaze Dacic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare