GORAN MATIC: DA NOVINARI BUDU HRABRIJI I POLITICKI UPUCENIJI

Subota, 04.11.2000.

18:21

Izvor: B92

Default images

Podeli:

GORAN MATIC: DA NOVINARI BUDU HRABRIJI I POLITICKI UPUCENIJI Bivsi jugoslovenski ministar za informisanje i savezni poslanik Jugoslovenske levice Goran Matic izjavio je da ce se predsednica Direkcije JUL-a Mirjana Markovic, koja je poslanik u Vecu gradjana, uskoro pojaviti u saveznom parlamentu, prenosi Radio B92. U razgovoru sa novinarima u pauzi skupstinskog zasedanja, Matic je u petak rekao da je u kontaktu sa Markovicevom i da je njihova stranka aktivna. Na pitanje da li ce supruga biseg jugoslovenskog predsednika doci na sednicu saveznog parlamenta u subotu Matic je odgovorio da "treba sacekati da zazive uslovi pravog parlamentarizma". Mira Markovic, medjutim, ni u subotu nije prisustvovala sednici jugoslovenskog parlamenta. Novinar B92 pitao je Gorana Matica da li ce Mira Markovic doci na sednicu. "Ako dodje, videcete". B92: Ako ne dodje, zasto nece doci? Matic: "Pitajte je kad dodje!". Matic je medijsku situaciju u zemlji ocenio "zanimljivom", ali i dodao da joj nedostaje isto sto i ranije - da novinari budu hrabriji i politicki upuceniji" i "Da se takmice sa politicarima u vidjenju politicke situacije u zemlji". Odgovorajuci na pitanje zasto se nije borio za bolju medijsku situaciju dok je bio ministar, i zasto je ucestvovao u gusenju nezavisnih medija Matic je rekao: "Borba za atomosferu u medijima je specificna borba. U mom mandatu otvoreno je 120 televizijskih stanica najrazlicitijih boja i preko 500 radijskih stanica. Slobodne novine su izlazile u svim bojama i na sve nacine. Ja ne mogu da je savezni sekretarijat za informisanje i savezno ministarstvo gusilo medije, - radilo se o republickom zakonu, zasta je nadlezna republicka vlast. Atmosfera je sada u medijima i losija nego sto je bila, jer ima previse prozivoljnosti na medijskoj sceni i ima jos manje odgovornosti nego sto je bilo ranije.

Bivsi jugoslovenski ministar za informisanje i savezni poslanik Jugoslovenske levice Goran Matic izjavio je da ce se predsednica Direkcije JUL-a Mirjana Markovic, koja je poslanik u Vecu gradjana, uskoro pojaviti u saveznom parlamentu, prenosi Radio B92. U razgovoru sa novinarima u pauzi skupstinskog zasedanja, Matic je u petak rekao da je u kontaktu sa Markovicevom i da je njihova stranka aktivna. Na pitanje da li ce supruga biseg jugoslovenskog predsednika doci na sednicu saveznog parlamenta u subotu Matic je odgovorio da "treba sacekati da zazive uslovi pravog parlamentarizma". Mira Markovic, medjutim, ni u subotu nije prisustvovala sednici jugoslovenskog parlamenta. Novinar B92 pitao je Gorana Matica da li ce Mira Markovic doci na sednicu. "Ako dodje, videcete". B92: Ako ne dodje, zasto nece doci? Matic: "Pitajte je kad dodje!".

Matic je medijsku situaciju u zemlji ocenio "zanimljivom", ali i dodao da joj nedostaje isto sto i ranije - da novinari budu hrabriji i politicki upuceniji" i "Da se takmice sa politicarima u vidjenju politicke situacije u zemlji". Odgovorajuci na pitanje zasto se nije borio za bolju medijsku situaciju dok je bio ministar, i zasto je ucestvovao u gusenju nezavisnih medija Matic je rekao: "Borba za atomosferu u medijima je specificna borba. U mom mandatu otvoreno je 120 televizijskih stanica najrazlicitijih boja i preko 500 radijskih stanica. Slobodne novine su izlazile u svim bojama i na sve nacine. Ja ne mogu da je savezni sekretarijat za informisanje i savezno ministarstvo gusilo medije, - radilo se o republickom zakonu, zasta je nadlezna republicka vlast. Atmosfera je sada u medijima i losija nego sto je bila, jer ima previse prozivoljnosti na medijskoj sceni i ima jos manje odgovornosti nego sto je bilo ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare