RADE MARKOVIC KOMINISTRIMA POLICIJE PRETIO MAFIJOM

Subota, 04.11.2000.

12:38

Izvor: B92

Default images

Podeli:

RADE MARKOVIC KOMINISTRIMA POLICIJE PRETIO MAFIJOM Sef Sluzbe drzavne bezbednosti Radomir Markovic pretio je koministrima unutrasnjih poslova Srbije mafijom nakon sto su oni od njega zatrazili ostavku i informacije o eventualnoj umesanosti njegove sluzbe u ubistvo novinara Slavka Curuvije, objavio je beogradski list "Blic". Markovic je na tom sastanku, navodi se u dokumentu, zatrazio od ministarstva da ga zastiti od "hajke" koja se vodi protiv njega, i upozorio da "kao covek koji u ovom gradu ima specificnu tezinu ima brojne poznanike u podzemlju" koje je zaduzio "ne cinjenjem usluga, nego svojim profesionalnim ugledom". "Mnogi od njih su mu se vec javili i rekli: 'Sefe, samo reci kome treba da j...m..., pa zar sada treba tako da resavamo stvari'", navodi se u dokumentu do koga je dosao "Blic". Potpredsednik prelazne Vlade Srbije Spasoje Krunic potvrdio je "Blicu" autenticnost dokumenta i svega sto je u njemu izreceno, a koministri policije Stevan Nikcevic i Bozo Prelevic nisu zeleli da daju komentare. Kompletan tekst iz "Blica" se nalazi na sajtu pregleda stampe.

Sef Sluzbe drzavne bezbednosti Radomir Markovic pretio je koministrima unutrasnjih poslova Srbije mafijom nakon sto su oni od njega zatrazili ostavku i informacije o eventualnoj umesanosti njegove sluzbe u ubistvo novinara Slavka Curuvije, objavio je beogradski list "Blic". Markovic je na tom sastanku, navodi se u dokumentu, zatrazio od ministarstva da ga zastiti od "hajke" koja se vodi protiv njega, i upozorio da "kao covek koji u ovom gradu ima specificnu tezinu ima brojne poznanike u podzemlju" koje je zaduzio "ne cinjenjem usluga, nego svojim profesionalnim ugledom". "Mnogi od njih su mu se vec javili i rekli: 'Sefe, samo reci kome treba da j...m..., pa zar sada treba tako da resavamo stvari'", navodi se u dokumentu do koga je dosao "Blic". Potpredsednik prelazne Vlade Srbije Spasoje Krunic potvrdio je "Blicu" autenticnost dokumenta i svega sto je u njemu izreceno, a koministri policije Stevan Nikcevic i Bozo Prelevic nisu zeleli da daju komentare. Kompletan tekst iz "Blica" se nalazi na sajtu pregleda stampe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare