POVRATAK SRBA NA KOSOVO NIJE IZGLEDAN PRE PROLECA

Ponedeljak, 06.11.2000.

18:28

Izvor: B92

Default images

Podeli:

POVRATAK SRBA NA KOSOVO NIJE IZGLEDAN PRE PROLECA Komandant Kfora general Karlo Kabidjozu izjavio je u ponedeljak da povratak Srba na Kosovo nije izgledan pre proleca. Kako prenosi Beta, on je naveo da se protivi potezima americkog Kongresa kojima bi se nastavak prisustva Amerikanaca pod njegovom komandom, povezao sa naporima Evropske unije za ponovnu izgradnju pokrajine. "Mi se pripremamo", rekao je Kabidjozu za medjunarodne napore da se Srbi vrate kucama, i dodao da ce "tokom proleca doci do odredjenog broja povrataka" Srba na Kosovo. Kabidjozu je odbio da kaze potencijalni broj Srba koji ce se u okviru organizovane kampanje vratiti na Kosovo, istakavsi da Kfor sada nije u poziciji da iznese bilo kakav broj. "Srbi jesu i bice deo ovog drustva i u buducnosti", rekao je Kabidjozu.

Komandant Kfora general Karlo Kabidjozu izjavio je u ponedeljak da povratak Srba na Kosovo nije izgledan pre proleca. Kako prenosi Beta, on je naveo da se protivi potezima americkog Kongresa kojima bi se nastavak prisustva Amerikanaca pod njegovom komandom, povezao sa naporima Evropske unije za ponovnu izgradnju pokrajine. "Mi se pripremamo", rekao je Kabidjozu za medjunarodne napore da se Srbi vrate kucama, i dodao da ce "tokom proleca doci do odredjenog broja povrataka" Srba na Kosovo. Kabidjozu je odbio da kaze potencijalni broj Srba koji ce se u okviru organizovane kampanje vratiti na Kosovo, istakavsi da Kfor sada nije u poziciji da iznese bilo kakav broj. "Srbi jesu i bice deo ovog drustva i u buducnosti", rekao je Kabidjozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare