UN OSUDILE EMBARGO SAD PREMA KUBI

Četvrtak, 09.11.2000.

20:57

Izvor: B92

Default images

Podeli:

UN OSUDILE EMBARGO SAD PREMA KUBI Generalna skupstina UN u cetvrtak je usvojila rezoluciju kojom se osudjuje, deveti put za redom, embargo SAD prema Kubi. U rezoluciji koja je usvojena s rekordnih 167 glasova, zahteva se da sve zemlje odbiju da primene embargo koje je Vasington pre 38 godina uveo Kubi. SAD, Izrael i Marsalska ostrva su glasali protiv, a cetiri zemlje su bile uzdrzane. U rezoluciji Generalne skupstine, kojom se osudjuje zabrana investiranja na Kubu kao posledica americkog embarga, istice se da embargo utice na slobodnu razmenu i plovidbu. U tekstu rezolucije se, takodje, pozivaju sve zemlje da ne proglasavaju ili primenjuju zakone i mere kojima se sprovodi americki embargo i zahteva od svih drzava da takve zakone koji su vec na snazi ukinu sto je pre moguce.

Generalna skupstina UN u cetvrtak je usvojila rezoluciju kojom se osudjuje, deveti put za redom, embargo SAD prema Kubi. U rezoluciji koja je usvojena s rekordnih 167 glasova, zahteva se da sve zemlje odbiju da primene embargo koje je Vasington pre 38 godina uveo Kubi. SAD, Izrael i Marsalska ostrva su glasali protiv, a cetiri zemlje su bile uzdrzane. U rezoluciji Generalne skupstine, kojom se osudjuje zabrana investiranja na Kubu kao posledica americkog embarga, istice se da embargo utice na slobodnu razmenu i plovidbu. U tekstu rezolucije se, takodje, pozivaju sve zemlje da ne proglasavaju ili primenjuju zakone i mere kojima se sprovodi americki embargo i zahteva od svih drzava da takve zakone koji su vec na snazi ukinu sto je pre moguce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare