DEMANTI VJ ZBOG IZJAVE ROGOZINA

Utorak, 21.11.2000.

23:32

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DEMANTI VJ ZBOG IZJAVE ROGOZINA Generalstab Vojske Jugoslavije ponovo je demantovao izjavu sefa Spoljnopolitickog odbora ruske Drzavne dume Dimitrija Rogozina da je zvanicna Moskva zaustavila VJ da intervenise 6. i 7. oktobra u Beogradu. "Izjava Dimitrija Rogozina je neobicna, zabrinjavajuca i neistinita, buduci da do tada, a i za vreme pomenutih dogadjaja, nije bilo nikakvih kontakata ruskih zvanicnika s GSVJ, niti je to uobicajeno", navodi se u saopstenju. Dodaje se da je VJ, u skladu sa svojom ustavnom ulogom i zadacima, u tom periodu obavljala redovne zadatke, obezbedjujuci potpunu kontrolu u svom delokrugu odgovornosti i svojoj nadleznosti i postujuci volju naroda. "Nijedna jedinica VJ, pa ni pogresno imenovane jedinice koje je naveo Rogozin, nisu imale zadatak da ispolje svoja dejstva protiv naroda ni u jednom delu nase zemlje", saopstila je VJ, prenosi Beta.

Generalstab Vojske Jugoslavije ponovo je demantovao izjavu sefa Spoljnopolitickog odbora ruske Drzavne dume Dimitrija Rogozina da je zvanicna Moskva zaustavila VJ da intervenise 6. i 7. oktobra u Beogradu. "Izjava Dimitrija Rogozina je neobicna, zabrinjavajuca i neistinita, buduci da do tada, a i za vreme pomenutih dogadjaja, nije bilo nikakvih kontakata ruskih zvanicnika s GSVJ, niti je to uobicajeno", navodi se u saopstenju. Dodaje se da je VJ, u skladu sa svojom ustavnom ulogom i zadacima, u tom periodu obavljala redovne zadatke, obezbedjujuci potpunu kontrolu u svom delokrugu odgovornosti i svojoj nadleznosti i postujuci volju naroda. "Nijedna jedinica VJ, pa ni pogresno imenovane jedinice koje je naveo Rogozin, nisu imale zadatak da ispolje svoja dejstva protiv naroda ni u jednom delu nase zemlje", saopstila je VJ, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare