UKS: NE ZNA SE KO JE PRETUKAO IGORA MILOSA

Sreda, 22.11.2000.

17:45

Izvor: B92

Default images

Podeli:

UKS: NE ZNA SE KO JE PRETUKAO IGORA MILOSA Uprava Udruzenja knjizevnika Srbije ne zna ko je pretukao pesnika Igora Milosa na skupstini Udruzenja u subotu, receno je na konferenciji za novinare UKS, prenosi B92. Predsednistvo se ogradjuje od incidenata na skupstini, i saopstava da je otvoreno za svaki dijalog, navodi se u apelu koji je procitao potpredsednik UKS, Srba Ignjatovic, koji je dodao da za sazivanje vanredne skupstine mora da se postuje statutarna procedura. Clan Uprave UKS, Momir Lazic, izjavio je na konferenciji za novinare da je za incidente na skupstini odgovorna G17 plus: "Sve sto se desilo na skupstini nema veze sa ljudima koji su potpisali peticiju - oni su izmanipulisani iz uporista G17 plus od gospodina Predraga Markovica koji vodi ovu celu akciju. Cilj akcije je da se preuzme zgrada Udruzenja knjizevnika Srbije da se ovde dovedu Stubovi kulture a posto ovo nase udruzenje koje je nacionalno - ovako nacionalno ne moze u Evropu - jer je u njemu i onaj najelitniji deo srpske kulture - njega treba i nacionalno rasciniti". Predrag Markovic, urednik izdavacke kuce Stubovi kulture i clan G17 plus, u izjavi za B92 demantuje optuzbe, i kaze da ne zna ni ko je Lazic, ni zasto se Lazic setio njega jer nije zainteresovan za rad UKS-a. Zgrada UKS-a ima svog vlasnika - sto bi to mene interesovalo", zapitao se Markovic. Inicijativu za vanrednu skupstinu potpisalo je 149 clanova UKS, koji su saopstili da ce organizovati skupstinu sa svim clanovima udruzenja kojima je stalo do postovanja Statuta i procedure.

Uprava Udruzenja knjizevnika Srbije ne zna ko je pretukao pesnika Igora Milosa na skupstini Udruzenja u subotu, receno je na konferenciji za novinare UKS, prenosi B92. Predsednistvo se ogradjuje od incidenata na skupstini, i saopstava da je otvoreno za svaki dijalog, navodi se u apelu koji je procitao potpredsednik UKS, Srba Ignjatovic, koji je dodao da za sazivanje vanredne skupstine mora da se postuje statutarna procedura. Clan Uprave UKS, Momir Lazic, izjavio je na konferenciji za novinare da je za incidente na skupstini odgovorna G17 plus: "Sve sto se desilo na skupstini nema veze sa ljudima koji su potpisali peticiju - oni su izmanipulisani iz uporista G17 plus od gospodina Predraga Markovica koji vodi ovu celu akciju. Cilj akcije je da se preuzme zgrada Udruzenja knjizevnika Srbije da se ovde dovedu Stubovi kulture a posto ovo nase udruzenje koje je nacionalno - ovako nacionalno ne moze u Evropu - jer je u njemu i onaj najelitniji deo srpske kulture - njega treba i nacionalno rasciniti".

Predrag Markovic, urednik izdavacke kuce Stubovi kulture i clan G17 plus, u izjavi za B92 demantuje optuzbe, i kaze da ne zna ni ko je Lazic, ni zasto se Lazic setio njega jer nije zainteresovan za rad UKS-a. Zgrada UKS-a ima svog vlasnika - sto bi to mene interesovalo", zapitao se Markovic. Inicijativu za vanrednu skupstinu potpisalo je 149 clanova UKS, koji su saopstili da ce organizovati skupstinu sa svim clanovima udruzenja kojima je stalo do postovanja Statuta i procedure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare