G17 PLUS: UVOZ POLOVNIH AUTOMOBILA I U INTERESU ZASTAVE

Sreda, 22.11.2000.

15:17

Izvor: B92

Default images

Podeli:

G17 PLUS: UVOZ POLOVNIH AUTOMOBILA I U INTERESU ZASTAVE Nevladina organizacija G17 Plus ocenila je u sredu da kontrolisan uvoz polovnih automobila do sest godina, uz niza carinska i poreska opterecenja, ne moze ugroziti pregovore kragujevacke "Zastave" sa inostranim strateskim partnerom. "Naprotiv, inostrana konkurencija moze samo da motivise 'Zastavu' da ubrza pregovore sa strateskim partnerom, cije bi investicije doprinele trajnom resavanju nagomilanih problema, ukljucujuci i produktivno zaposljavanje kvalitetne radne snage u kojoj ta fabrika ne oskudeva", navodi se u pismu rukovodstu "Zastava-Automobila", koje je potpisao zamenik izvrsnog direktora G17 Plus Bojan Zecevic. kako prenosi Beta, on je istakao da ce snizavanje fiskalnih opterecenja za uvoz automobila omoguciti "gradjanima sa plicim dzepom da nakon 10 godina odricanja sebi kupe pristojan automobil", i ukazao da ce to pomoci da se obnovi vozni park Srbije u kojem je prosecna starost automobila 14 godina. "'Zastava' vec decenijama od vlade zahteva monopolski polozaj, pravdajuci to bajatim tezama o potrebi zastite 'mlade industrije' i domace proizvodnje, dok trzistu nudi demodirane i relativno skupe modele koje retko ko moze da kupi", istakao je zamenik izvrsnog direktora G17 Plus.

Nevladina organizacija G17 Plus ocenila je u sredu da kontrolisan uvoz polovnih automobila do sest godina, uz niza carinska i poreska opterecenja, ne moze ugroziti pregovore kragujevacke "Zastave" sa inostranim strateskim partnerom. "Naprotiv, inostrana konkurencija moze samo da motivise 'Zastavu' da ubrza pregovore sa strateskim partnerom, cije bi investicije doprinele trajnom resavanju nagomilanih problema, ukljucujuci i produktivno zaposljavanje kvalitetne radne snage u kojoj ta fabrika ne oskudeva", navodi se u pismu rukovodstu "Zastava-Automobila", koje je potpisao zamenik izvrsnog direktora G17 Plus Bojan Zecevic. kako prenosi Beta, on je istakao da ce snizavanje fiskalnih opterecenja za uvoz automobila omoguciti "gradjanima sa plicim dzepom da nakon 10 godina odricanja sebi kupe pristojan automobil", i ukazao da ce to pomoci da se obnovi vozni park Srbije u kojem je prosecna starost automobila 14 godina. "'Zastava' vec decenijama od vlade zahteva monopolski polozaj, pravdajuci to bajatim tezama o potrebi zastite 'mlade industrije' i domace proizvodnje, dok trzistu nudi demodirane i relativno skupe modele koje retko ko moze da kupi", istakao je zamenik izvrsnog direktora G17 Plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare