VLADE SRBIJE I SRJ I KOSTUNICA NAJZASTUPLJENIJI U MEDIJIMA

Sreda, 22.11.2000.

08:25

Izvor: B92

Default images

Podeli:

VLADE SRBIJE I SRJ I KOSTUNICA NAJZASTUPLJENIJI U MEDIJIMA Vlada Srbije, predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica i Savezna vlada najcesce su se pojavljivali ili navodili u proslonedeljnim vestima elektronskih medija u Jugoslaviji, saopstio je istrazivacki tim Medija centra i agencije "Stateski marketing". Na konferenciji za novinare saopsteno je da se republicka vlada i ministarstva u proslonedeljnim izvestajima medija pominju 297 puta, predsednik SRJ 196 puta, a Savezna vlada 192 puta. U velikom procentu bili su zastupljeni i Demokratska opozicija Srbije, Ministrastvo unutrasnjih poslova Srbije, Srpski pokret obnove i Demokratska alternativa, odnosno njen predsednik Nebojsa Covic. Istrazivanje elektronskih medija izvrseno je u periodu od 10. do 16. novembra pracenjem cetiri televizijske stanice sa teritorije Srbije - Radio-televizija Srbije, Studio B, TV "Politika", BK Telekom - i Televizije Crne Gore i YU Info, kao i vesti Radio Beograda i dnevnika Radija B92. Navodi se da smanjenu zastupljenost u medjima u odnosu na prethodnu nedelju imaju bivsi predsednik SRJ Slobodan Milosevic, Vlada Crne Gore i predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic. Socijalisticka partija Srbije se u negativnom kontekstu navodi na svim TV stanicama, a narocito na TV Studio B, na kojoj su i najvise zastupljeni DOS i u negativnom kontekstu MUP Srbije. U analizi se dodaje da su se na RTS cesce nego na drugim TV stanicama navodile aktivnosti Vlade Srbije. Agencija navodi da se na TV Crne Gore najcesce pojavljuje vlada i ministarstva te republike i predsednik Milo Djukanovic, dok savezne institucije imaju "beznacajan broj" pojavljivanja. Dodaje se da TV stanice "nastavljaju trend" pojavljivanja predsednika SRJ "prevashodno u pozitivnom kontekstu", osim, kako se navodi, na TV Crne Gore gde se sa "umereno negativnog preslo na neutralni kontekst pojavljivanja".

Vlada Srbije, predsednik Jugoslavije Vojislav Kostunica i Savezna vlada najcesce su se pojavljivali ili navodili u proslonedeljnim vestima elektronskih medija u Jugoslaviji, saopstio je istrazivacki tim Medija centra i agencije "Stateski marketing". Na konferenciji za novinare saopsteno je da se republicka vlada i ministarstva u proslonedeljnim izvestajima medija pominju 297 puta, predsednik SRJ 196 puta, a Savezna vlada 192 puta. U velikom procentu bili su zastupljeni i Demokratska opozicija Srbije, Ministrastvo unutrasnjih poslova Srbije, Srpski pokret obnove i Demokratska alternativa, odnosno njen predsednik Nebojsa Covic. Istrazivanje elektronskih medija izvrseno je u periodu od 10. do 16. novembra pracenjem cetiri televizijske stanice sa teritorije Srbije - Radio-televizija Srbije, Studio B, TV "Politika", BK Telekom - i Televizije Crne Gore i YU Info, kao i vesti Radio Beograda i dnevnika Radija B92.

Navodi se da smanjenu zastupljenost u medjima u odnosu na prethodnu nedelju imaju bivsi predsednik SRJ Slobodan Milosevic, Vlada Crne Gore i predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic. Socijalisticka partija Srbije se u negativnom kontekstu navodi na svim TV stanicama, a narocito na TV Studio B, na kojoj su i najvise zastupljeni DOS i u negativnom kontekstu MUP Srbije. U analizi se dodaje da su se na RTS cesce nego na drugim TV stanicama navodile aktivnosti Vlade Srbije. Agencija navodi da se na TV Crne Gore najcesce pojavljuje vlada i ministarstva te republike i predsednik Milo Djukanovic, dok savezne institucije imaju "beznacajan broj" pojavljivanja. Dodaje se da TV stanice "nastavljaju trend" pojavljivanja predsednika SRJ "prevashodno u pozitivnom kontekstu", osim, kako se navodi, na TV Crne Gore gde se sa "umereno negativnog preslo na neutralni kontekst pojavljivanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare