DOS: I U SLUCAJU RASPADA, PODRSKA NOVOJ VLADI

Ponedeljak, 27.11.2000.

11:09

Izvor: B92

Default images

Podeli:

DOS: I U SLUCAJU RASPADA, PODRSKA NOVOJ VLADI Prema nacelnom dogovoru o politickom sporazumu, koji bi lideri Demokratske opozicije Srbije trebalo da potpisu u utorak, predsednici stranaka DOS ce obavezati na postovanje buduce Vlade Srbije, bez obzira na to da li ce se DOS raspasti posle izbora. Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popovic rekao je za "Blic" da u sporazumu treba da stoji da ce lider Demokratske stranke Zoran Djindjic biti predlozen za mandatara, dok o ostalim kadrovskim resenjima ne bi trebalo da bude ni reci, jer se lideri o tome jos nisu dogovorili. Funkcioner DS Cedomir Jovanovic potvrdio je da ce se Djindjicevo imenovanje za mandatara naci u koalicionom sporazumu i da je Djindjic u obavezi da sedam dana po potpisivanju ugovora predstavi program i sastav Vlade. Jovanovic tvrdi da, prema sporazumu lidera DOS, clanove vlade imenuje Djindjic, dok ce na nivou Predsednistva DOS imenovati kadrovska resenja na nivou republicke administracije. "Vazan deo sporazuma predstavlja stavka kojom su zabranjeni medjustranacki transferi unutar DOS. Ukoliko clan jedne stranke odluci da predje u drugu, posle izbora nece moci da ponese sa sobom i poslanicki mandat", rekao je Jovanovic. Prema njegovim recima, Djindjic najvjerovatnije nece biti na poslanickoj listi, vec ce na mesto premijera biti izabran kao "vanparlamentarna licnost", javlja Srna.

Prema nacelnom dogovoru o politickom sporazumu, koji bi lideri Demokratske opozicije Srbije trebalo da potpisu u utorak, predsednici stranaka DOS ce obavezati na postovanje buduce Vlade Srbije, bez obzira na to da li ce se DOS raspasti posle izbora. Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Aleksandar Popovic rekao je za "Blic" da u sporazumu treba da stoji da ce lider Demokratske stranke Zoran Djindjic biti predlozen za mandatara, dok o ostalim kadrovskim resenjima ne bi trebalo da bude ni reci, jer se lideri o tome jos nisu dogovorili. Funkcioner DS Cedomir Jovanovic potvrdio je da ce se Djindjicevo imenovanje za mandatara naci u koalicionom sporazumu i da je Djindjic u obavezi da sedam dana po potpisivanju ugovora predstavi program i sastav Vlade. Jovanovic tvrdi da, prema sporazumu lidera DOS, clanove vlade imenuje Djindjic, dok ce na nivou Predsednistva DOS imenovati kadrovska resenja na nivou republicke administracije. "Vazan deo sporazuma predstavlja stavka kojom su zabranjeni medjustranacki transferi unutar DOS. Ukoliko clan jedne stranke odluci da predje u drugu, posle izbora nece moci da ponese sa sobom i poslanicki mandat", rekao je Jovanovic. Prema njegovim recima, Djindjic najvjerovatnije nece biti na poslanickoj listi, vec ce na mesto premijera biti izabran kao "vanparlamentarna licnost", javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare