NEMACKA MARKA I ZVANICNO 30 DINARA

Sreda, 06.12.2000.

12:52

Izvor: B92

Default images

Podeli:

NEMACKA MARKA I ZVANICNO 30 DINARA Odlukom jugoslovenske vlade, nemacka marka ce od srede i zvanicno vredeti 30 dinara, javlja Beta. "Samo smo ozvanicili realno stanje koje postoji u privredi i sigurni smo da ce se taj kurs apsolutno odrzati", rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik jugoslovenske vlade i savezni ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljub Labus. Vlada je, po njegovim recima, usvojila i mere koje ce uciniti da izjadnacavanje zvanicnog i trzisnog kursa ima neutralan efekat kod carinjenja robe u uvozu. "Carinsko opterecenje ce ostati isto jer ce naplacena carina biti za 33 odsto niza od obracunate, a na uvoz opreme i repromaterijala za 80 odsto niza od obracunate", rekao je Labus. Vlada je donela i sve neophodne odluke da bi Jugoslavija do kraja godine pristupila Medjunarodnom monetarnom fondu, a Labus je izrazio nadu da ce Jugoslavije pre katolickog Bozica biti clan te medjunarodne finansijske organizacije.

Odlukom jugoslovenske vlade, nemacka marka ce od srede i zvanicno vredeti 30 dinara, javlja Beta. "Samo smo ozvanicili realno stanje koje postoji u privredi i sigurni smo da ce se taj kurs apsolutno odrzati", rekao je na konferenciji za novinare potpredsednik jugoslovenske vlade i savezni ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Miroljub Labus. Vlada je, po njegovim recima, usvojila i mere koje ce uciniti da izjadnacavanje zvanicnog i trzisnog kursa ima neutralan efekat kod carinjenja robe u uvozu. "Carinsko opterecenje ce ostati isto jer ce naplacena carina biti za 33 odsto niza od obracunate, a na uvoz opreme i repromaterijala za 80 odsto niza od obracunate", rekao je Labus. Vlada je donela i sve neophodne odluke da bi Jugoslavija do kraja godine pristupila Medjunarodnom monetarnom fondu, a Labus je izrazio nadu da ce Jugoslavije pre katolickog Bozica biti clan te medjunarodne finansijske organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare