SAVET BEZBEDNOSTI U UTORAK O SITUACIJI NA JUGU SRBIJE

Utorak, 30.01.2001.

01:12

Izvor: B92

Default images

Podeli:

SAVET BEZBEDNOSTI U UTORAK O SITUACIJI NA JUGU SRBIJE Savet bezbednosti UN odrzace u utorak, na zahtev Savezne Republike Jugoslavije, konsultacije o situaciji na jugu Srbije povodom sve zescih akcija albanskih terorista, o cemu je clanove Saveta obavestio u pismu ministar inostranih poslova SRJ Goran Svilanovic. Predsednik Saveta, ambasador Singapura Kisare Mahbubani obavestio je u ponedeljak clanove tog tela o pismu Savezne Republike Jugoslavije i njenom zahtevu da Savet odrzi sednicu povodom najnovijih napada albanskih terorista na pripadnike Jugoslovenske armije na jugu Srbije. Nakon toga vodjena je kratka diskusija, u kojoj je predstavnik SAD pri UN predlozio da se odmah usvoji saopstenje za stampu povodom najnovije situacije na jugu Srbije, ali su clanovi Saveta bezbednosti odlucili da toj temi posvete vecu paznju i za sutra zakazali nastavak konsultacija.

Savet bezbednosti UN odrzace u utorak, na zahtev Savezne Republike Jugoslavije, konsultacije o situaciji na jugu Srbije povodom sve zescih akcija albanskih terorista, o cemu je clanove Saveta obavestio u pismu ministar inostranih poslova SRJ Goran Svilanovic.

Predsednik Saveta, ambasador Singapura Kisare Mahbubani obavestio je u ponedeljak clanove tog tela o pismu Savezne Republike Jugoslavije i njenom zahtevu da Savet odrzi sednicu povodom najnovijih napada albanskih terorista na pripadnike Jugoslovenske armije na jugu Srbije. Nakon toga vodjena je kratka diskusija, u kojoj je predstavnik SAD pri UN predlozio da se odmah usvoji saopstenje za stampu povodom najnovije situacije na jugu Srbije, ali su clanovi Saveta bezbednosti odlucili da toj temi posvete vecu paznju i za sutra zakazali nastavak konsultacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare