Uređenje doma

Balkonsko cveće koje voli sunce

Ove biljke vole toplo vreme i ne treba preterivati sa vodom.

Subota, 22.05.2021.

14:34

Izvor: B92

Balkonsko cveće koje voli sunce
Foto: shutterstock/ znmystery

Podeli:

Ukoliko se vaš balkon nalazi na sunčanoj strani i nemate mnogo vremena za brigu o cveću, onda su ove biljke pravi izbor.

Petunije

Ove jednogodišnje biljke bi trebalo zalivati ujutru i uveče, kada su najveće vrućine i ne bi trebalo da pokvasite listove i cvet. U junu treba da se obrežu prvi put i posle u avgustu, a cvetove koji svenu treba ukloniti.

Verbena

Može da se pronađe u crvenoj, ružičastoj, plavoj, ljubičastoj, žutoj i beloj boji sa zelenim tvrđim reckastim listićima, koje mogu na dodir ruke da ostaviti lagan osećaj peckanja. Postoji grmolika verbena i puzavica. Vebene se zaliva dok se biljka ne primi, a posle ne bi trebalo preterivati sa vodom.

Muškatle

Mnogi ih nazivaju i kraljicama balkona! Ima ih u raznim bojama, a dele se u dve grupe puzavice i grmolike muškatle. Ima ih raznim bojama, a cvetovi su jednoredni ili višeredni. Preporučljivo je da se zalivaju ujutru, a kada počne novi rast, hranite biljku dve nedelje izbalansiranim tečnim gnojivom tokom proleća, kada se formira cvet, dodajte veću koncentraciju kalijuma za biljke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare