Veze i odnosi

Šta kaže nauka: Koja je najbolja, a koja najgora poza u seksu za žene

Istraživači jedne privatne njujorške ginekološke klinike, došli su do zanimljivih saznanja, procenjujući povezanost između različitih položaja i njihove sposobnosti da proizvedu ženski orgazam.

Petak, 08.07.2022.

13:12

Izvor: B92

Šta kaže nauka: Koja je najbolja, a koja najgora poza u seksu za žene
Foto: George Rudy/Shutterstock

Podeli:

Misionarska je na glasu kao najdosadnija poza u seksu, ali bi nakon ovog otkrića upravo ona mogla da postane novi favorit žena.

Istraživači privatne ginekološke klinike New H. Medical u Njujorku otkrili su da je isprobana i istinita metoda - s muškarcem na ženi čiji su bokovi naslonjeni na jastuk - najbolji način da se dotok krvi u klitoris postigne i dođe do vrhunca.

Lekari su koristili ultrazvučni skener za merenje protoka krvi na testnom paru u nekoliko položaja po 10 minuta.

Položaji su uključivali kaubojku, lotos, misionarski i 'doggy'.

Prema snimcima, položaji licem u lice opšte su poboljšali protok krvi u klitorisu, što je dovelo do boljih orgazama.

Uprkos bezbrojnim dostupnim vodičima koji govore o tome kako da ugodite partneru, tim istraživača, predvođen dr. Kimberli Lov, imao je za cilj rešiti nedostatak 'naučnih istraživanja koja procenjuju povezanost između različitih položaja i orgazma.

Primr, doggy poza proizvodi najmanju količinu kontakta s klitorisom, i rezultira zanemarivim povećanjem protoka krvi.

Jastuk se pokazao kao ključan za maksimalan užitak zbog dubljeg prodiranja.

"Jastuci koji se prodaju za ovu namenu, često nazivani 'seks jastuci' obično su čvrsti i klinastog oblika, omogućujući precizniju i dosledniju angulaciju zdelice od uobičajenih jastuka za krevet - objasnili su stručnjaci.

Međutim, primietili su i da rezultati među ženama mogu da variraju budući da ne doživljavaju istu razmenu stimulacije u svakom seksualnom položaju.

Ipak, nadaju se da će otkriće pomoći u informisanju lekara i njihovih pacijenata o seksualnoj disfunkciji.

"Poteškoće u postizanju orgazma, čiji su uzroci višestruki, jedna je od komponenti seksualne disfunkcije", zaključili su istraživači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.