Zdrav duh

Anđelina Džoli poslala moćnu poruku svim ženama VIDEO

U sklopu svojih zaduženja u Ujedinjenim nacijama, ali i povodom kampanje "16 Dana aktivizma", Anđelina Džoli poslala je poruku svim ženama koje strahuju da bi mogle da postanu žrtve zlostavljanja, poručivši da svaka žena treba o svojim problemima da razgovara s onima kojima veruje, kao i da treba da proonađe one koji bi joj u takvim situacijama pomogli.

Sreda, 09.12.2020.

09:00

Izvor: Super žena

Anđelina Džoli poslala moćnu poruku svim ženama VIDEO
Foto: Getty Images/Christopher Polk

Podeli:

"Primera radi, mogle bi s prijateljem ili članom porodice da dogovore koja bi reč mogla da im bude šifra, da ako je izgovore da im da do znanja da im treba pomoć", rekla je Džoli.

Tužno je to što, kako kaže, prijatelji i porodica ne poveruju uvek žrtvama i ne podrže ih.

Zato je holivudska glumica dala savet i svima onima kojima se zlostavljane osobe obrate za pomoć:

"Probajte da shvatite sve emocionalne, finansijske i pravne pritiske s kojima se te osobe suočavaju, kao i da vrlo verovatno imaju proživljene traume ili pate od PTSP-a. Ako ste ikada i pomislili da je neko vama blizak u takvim problemima, probajte da im uvek budete na dohvat ruke, dajte im do znanja da ste tu za njih", kazala je Džoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.