Zdravlje žene

Dojenje je važno

Nema prisnijeg odnosa od onog koji imaju mama i beba u stomaku, niti emotivnije veze od one koja nastaje prilikom dojenja. Sve što je važno staje u taj trenutak.

Petak, 23.11.2018.

11:43

Izvor: B92

Dojenje je važno

Podeli:

Devet meseci ispod srca, taj mali, a veliki, novi život, najveća je radost i ljubav koju majka može osetiti. Za to čudo ona će učiniti sve što može. A po rođenju, prvi akt ljubavi biće podoj.

Dojenje je mnogo više od hranjenja. Majčino mleko ima neprocenjivu vrednost za sveobuhvatni razvoj, jer sadrži sve što je potrebno za fizički, psihički, socijalni, emocionalni i saznajni razvoj, štiti od mnogih infekcija i alergija.

Dok prislonjeno na majčine grudi dobija hranu, novorođenče dobija i predivne emocije. Ono zahvaljujući mleku raste i razvija se, postaje jače i izdržljivije. Ujedno, stvara i najjaču vezu koju će ikada osetiti – vezu sa svojom majkom.

Zato što zna koliko je bebama majčino mleko važno i koliko je značajno da mame imaju podršku, Rosa je odlučila da prikuplja sredstva za otvaranje prostorija za edukaciju i pomoć pri dojenju u porodilištima širom Srbije, donirajući jedan dinar od svake kupljene Rosa boce od 1,5 litar. Podržimo ono što je važno – ljubav, sreću, radost i zdravlje beba i mama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare