Zdravlje žene

Žena koja je prva ugradila silikone ceo život je trpela bolove FOTO

Na današnji dan, 16. marta 1962. godine, ugrađeni su prvi silikonski implanti.

Utorak, 15.03.2022.

14:34

Izvor: B92

Žena koja je prva ugradila silikone ceo život je trpela bolove FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Američka domaćica Timi Džin Lindzi bila je prva osoba na svetu koja se pre 60 godina podvrgla plastičnoj operaciji uvećanja grudi. Estetski zahvat, koji je izvršio hirurg Frenk Gerou na klinici Džeferson Dejvis, u tom trenutku bio je i više nego uspešan, jer su prvi put postavili silikonski implant ženi.

Međutim, tek nakon deset godina, posledice ugradnje silikona su se odrazile. Timi je počela da oseća bolove u predelu grudnog koša, a kako je ispričao kolega spomenutog hirurga, ona nije bila jedina pacijentkinja koja je osećala ove neprijatnosti.

"Žene kojima smo ugradili impante imale su velike upalne reakcije i grudi su im bile jako bolne i tvrde", rekao je on.

Iako je Timi, prilikom posete jednom lokalnom lekaru, utvrđen razlog otečenih grudi (implanti), dr Gerou je ove tvrdnje negirao. Ona je patila od osipa, suvih usta, suvih očiju i hroničnog umora.

Foto: Profimedia

Zbog svih ovih dešavanja, žene su tužile lekara, a kada su pitale Timi da im se pridruži u njihovoj borbi - ona je odbila.

"Ponosna sam na ono što sam uradila. Ja sam pionirka implanata koji su koristili hiljadama žena", rekla je ona jednom prilikom.

Uprkos bolovima, pomisao na uklanjanje implantata ispunjavao je strahom. Zato je odlučila da trpi bol ceo život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare