Uređenje doma

Kako pokrenuti samostalni projekat bez davanja otkaza na trenutnom poslu

Postavljanje vremenskih rokova odlično je utoliko što vas ono prisiljava da stvari obavljate na vreme…

Petak, 03.07.2015.

13:56

Izvor: B92

Default images
Foto: Thinkstock

Podeli:

Želite da pokrenete neki svoj projekt, ali ne želite da date otkaz na poslu?

I to je moguće, iako se često opravdano čini kao je nemoguća misija. Donosimo vam 4 korisna saveta.

1. Budite specifični

Šta je to što želite da uradite? Kako to mislite da postignete? Kako će ljudi saznati o tome? Definišite tačno ono što želite, to je prvi korak i inspiracija za dalje.

2. Postavite ciljeve

Zapitajte se: Šta želite da postignete? Budite precizni, napravite plan korak po korak, a zatim neki okvirni raspored. Zvuči zastrašujuće? Zapamtite, postavljanje vremenskih rokova odlično je utoliko što vas ono prisiljava da stvari obavljate na vreme, bez odlaganja.

3. Proverite raspored

Vreme za takve stvari, morate da pronađete onda kada nećete biti usresređeni na sastanke i rokove na trenutnom radnom mestu. Ako ste prava srećnica, možda ćete uspeti tokom radnog dana da obavite deo posla, bez da vaš glavni pati. No, verovatnije je da ćete morati da odustanete od nekih stvari u slobodno vreme: odlazaka na kafu, vikenda izvan grada, svakodnevnih odlazaka u teretanu i slično.

4. Štedite novac

Morate da imate finansijski plan, koji podrazumeva da u svakom trenutku znate da li imate dovoljno ili kako ćete prikupljati novac za svoj projekt. Uvek morate imati nešto ušteđevine, zbog svih mogućih nenadanih troškova.

Izvor: index

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare