Roditelji, oprez: Tinejdžerska igra "Šarene narukvice" stigla i u Srbiju

U Srbiju je stigla još jedna opasna perverzna seksualna igrica koju osnovci i srednjoškolci igraju na žurkama - "šarene narukvice".

Sreda, 24.05.2017.

11:28

Izvor: kurir.rs

Roditelji, oprez: Tinejdžerska igra

Podeli:

Roditelji su zgroženi i uplašeni, a stručnjaci ističu da tinejdžeri ne mogu ni da shvate kakve posledice to može ostaviti po njihovu psihu, ali i zdravlje!

"Igra se tako što devojka stavi na ruku narukvicu određene boje. Potom ruku sakrije iza leđa. Dečak pogađa boju i ako pogodi, od devojčice dobija 'nagradu' koju ta boja predstavlja. I to rade pred svima na žurki. Recimo, žuta ili zlatna predstavlja zagrljaj, dok zelena označava seks, bela - dodirivanje željenog dela tela, plava - oralni seks, crvena - ples u krilu, a ljubičasta - poljubac. Mogu i drugačije boje da se odrede", izjavila je za "Kurir" Jasna Janković, profesorka i predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

I ranije su raznorazne bizarnosti bile aktuelne među decom, a "šarene narukvice“ predstavljaju najnoviju nevolju i opasnost.

Posledice preranog stupanja u seksualne odnose mogu biti maloletničke trudnoće, kojih je sve više u Srbiji, ali i neka vrsta emotivne otupljenosti.

"U svojoj praksi više puta sam čula da tinejdžeri igraju ovakve i slične igrice na žurkama, međutim, ne znam da li je u pitanju urbana legenda ili se to zaista dešava. Međutim, ono što je sigurno jeste da današnja omladina stupa u intimne odnose jako rano, i to čine bez emocija, a svaki seksualni doživljaj bez emocija je neka vrsta nasilja nad decom", kaže ona.

Dodaje da ovakve igrice čine da se iz društva izopštavaju deca koja ne žele da učestvuju:

"Vršnjačkog nasilja ima sve više, pa oni koji ne žele da učestvuju mogu biti podvrgnuti vređanju i maltretiranju ostalih. A oni koji učestvuju, pa makar i samo gledali, ostaju obeleženi za ceo život. Pitanje je kako će izgledati njihove emotivne veze i porodice koje će kasnije praviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.