Ovako žensko telo zaista izgleda nakon porođaja: "Ovo imam da ponudim"

Novopečena mama pozirala je nakon porođaja u donjem vešu kako bi pokazala da ne podleže očekivanjima okoline da izgubi kilograme.

Četvrtak, 26.11.2015.

10:41

Izvor: B92

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Kada je Mel Rimil prvi put nakon trudnoće otišla kod trenera, vratila se kući besna.

"Prva stvar koju mi je rekla je bila: 'Očigledno, želiš da se vratiš na težinu pre trudnoće'. To nije bilo pitanje, bila je izjava", napisala je Mel na stranici na Fejsbuku, a fitnes instruktorku je ispravila, rekavši da je njen cilj da "povrati snagu i izdržljivost", a ne da smrša.

Ovaj incident ju je naljutio, jer je njena fitnes instruktorka više brinula o njenom izgledu nego o zdravlju, i podstakao da objavi sliku sebe u brushalteru za dojenje i "bapskim" gaćama, kako bi pokazala da žene ne bi trebalo da se stide sopstvenog tela.

U tekstu ispod slike, ova mama je protestvvala protiv nerealnih očekivanja koja su nametnuta ženama, a posebno majkama, od kojih se očekuje da odmah nakon porođaja smršaju. S druge strane, istakla je Mel, mršavijim ženama se u isto vreme i zavidi i prebacuje da "očigledno izgladnjuju sebe".

"Ono oko čega bi trebalo da brinemo jeste da li su ljudi dobro, a ne kako izgledaju", napisala je Rimil.

"Dakle, evo me. Možda nisam spremna za naslovnu stranu nekog magazina, moj porodiljski brushalter i bapske gaće sigurno neće prošetati modnom pistom u skorije vreme, moja kosa je masna, nemam šminku, moje telo je mekano i ima ga dosta, nisam čak sigurna ni da li sam potpuno okej.

Ali, ja sam jaka. Moje telo je zdravo. Dođavola, ja sam je**no opasna! Zaje**te šta društvo želi od mene. Ovo je ono šta imam da ponudim", zaključila je ponosna mama.

Zatim je pozvala i druge žene da joj se priključe u ovoj misiji. Strastveni status je podeljen s drugima više od 6.000 puta za samo nekoliko sati, a u komentarima svi imaju samo reči hvale.

So I had my first session with a PT today and the first thing she said to me was "Obviously you want to get back to your...

Posted by Mel Rymill on Thursday, November 19, 2015

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.