Roditeljstvo

Dodatna pomoć majkama: "Halo beba" dobila i mobilnu aplikaciju

Telefonsko savetovalište za roditelje "Halo beba" dobilo je novu mobilnu aplikaciju, interaktivni vodič kroz roditeljstvo i razvoj malog deteta sa nizom sadržaja i novim iskustvom učenja za roditelje, saopštio je UNICEF.

Sreda, 30.12.2020.

12:23

Izvor: B92

Dodatna pomoć majkama:
Foto: Depositphotos/doble.dphoto

Podeli:

Kroz aplikaciju "Halo beba - vaš saputnik u roditeljstvu" roditelji će dobiti ažurirani i personalizovani sadržaj koji se odnosi na praćenje rasta i razvoja deteta u ranom uzrastu, dojenje, ishranu, imunizaciju, planiranje lekarskih pregleda, ideje za podsticanje razvoja kroz igru, razgovor, čitanje sa decom, odgovore na roditeljske zabrinutosti i mnogo drugih tema.

Informacije i saveti su zasnovani na najnovijim svetskim saznanjima o razvoju deteta, a UNICEF-ovi eminentni stručni saradnici prilagodili su ih za roditelje u Srbiji.

UNICEF u Srbiji je aplikaciju razvio u partnerstvu sa Gradskim zavodom za javno zdravlje i kompanijom Nordeus, a Regionalna kancelarija UNICEF-a će, uz nadogradnju za višejezičnost, omogućiti korišćenje i u zemljama u regionu.

Mobilna aplikacija se može preuzeti sa Guglove plej prodavnice (Google Play Stor).

Direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova kaže da je ponosna na pokretanje te aplikacije - rešenje koje je osmišljeno da pomogne roditeljima u donošenju dobrih odluka o svojoj deci i da ih podrži u svakodnevnim rutinama.

"Aplikacija je dostupna 24 sata sedam dana u nedelji, što je od posebnog značaja u ovim izazovnim vremenima. Poklanjamo je roditeljima u Srbiji za srećnu Novu godinu da bismo ih podržali i omogućili jednake šanse za svako dete", izjavila je Kostadinova.

Roditelji će, kao i do sada, moći telefonom da pozovu "Halo beba" savetovalište i od patronažnih sestra koje su zaposlene u tom servisu dobiju odgovore na sva pitanja koja se odnose na prve godine bebinog života.

Telefonsko savetovalište "Halo beba" otvoreno je 2001. godine zahvaljujući punoj tehničkoj i logističkoj podršci UNICEF-a, a od 2007. godine u celini ga finansira Grad Beograd.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ističe da je to telefonsko savetovalište usluga na koju je Grad posebno ponosan i čiji rad podržava od samog početka njegovog osnivanja 2001. godine, uz podršku UNICEF-a.

"Ova usluga sada predstavlja i stalnu stavku budžeta Grada. Halo Beba telefonsko savetovaliste i Halo Beba aplikacija deo su koncepta Beograda kao ''pametnog grada'' - grada koji lako ponudi rešenje potreba svojim građanima", istakao je Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare