Roditeljstvo

U predškolskim ustanovama situacija pod kontrolom: Poštuju se sve mere, upis počinje 29. marta VIDEO

Da li je korona ispraznila predškolske ustanove, ili je broj dece jednak kao i prethodnih godina?

Sreda, 24.03.2021.

14:27

Izvor: B92

U predškolskim ustanovama situacija pod kontrolom: Poštuju se sve mere, upis počinje 29. marta VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Podeli:

Deca dolaze u vrtić i poštuju se sve propisane mere zaštite od koronavirusa. Nijedan slučaj zaraze virusom nije izmakao kontroli.

Dolaznost je varirala, ali sada, tokom proleća, pa sve do leta i godišnjih odmora, u porastu je.

"Dolaznost u vrtićima ne odstupa značajno od dolaznosti koja je bila uobičajena ovih godina. Trenutno dolazi 60 odsto od ukupno upisane dece i dolaznost je u porastu tokom proleća", rekla je Sanja Lazović, direktorka predškolske ustanove.

Iako se svakodnevno javljaju informacije da broj zaraženih među decom raste, situacija u vrtićima je pod kontrolom, stabilna je i prati se iz časa u čas.

"Od maja, odnosno od otvaranja vrtića, pa sve do danas, budno pratimo svaki slučaj zaraze, bilo da je reč o detetu ili o roditelju, zaposlenima... Uvek smo svaki slučaj prijavili Gradskom zavodu za javno zdravlje, a oni rade sjajno svoj posao. Poštovali smo sve njihove propisane mere i nijedan slučaj nije izmakao kontroli. Ni jedan vrtić nije došao u situaciju da treba da bude zatvoren", rekao je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, i dodao da se apeluje na zaposlene da se što pre vakcinišu.

Konkurs za upis u predškolske ustanove počinje 29. marta, a sve detalje u vezi sa upisom pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare