Fitnes i dijeta

Fitnes instruktorka savetuje: Ovo su realni saveti za zdrav život

Svi težimo da živimo zdravo. A šta to zapravo znači? Samo čija semenke, kokosova voda, vežbanje, šetnja, nikad čokolada, sočna šnicla, pica usred noći? Lijana Vard je kao dugogodišnji fitnes instruktor predstavila svoj realan plan i ideju o zdravom životu.

Utorak, 20.02.2018.

11:38

Izvor: B92

Fitnes instruktorka savetuje: Ovo su realni saveti za zdrav život
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

"Ako je nešto zdravo, ne znači da moramo teško do toga do dođemo. Najčešće su to sasvim obične stvari. I nisu uopšte ni skupe ni dosadne, bezukusne. Ako se posvetimo pripremi hrane, to može da bude podjednako ukusno kao kada jedete nešto puno aditiva i pojačivača ukusa", kaže za "Dejli mejl" (Daily Mail) Lijana.

Veruje da je pravilo 80/20 najbliže onome što je realno da čovek živi u težnji da vodi zdrav život. To znači da se 80 odsto vremena pridržavate određenih pravila, a ostatak date sebi oduška. Tada možete da pojedete i omiljeni kolač, pastu ili nešto što sadrži više brašna i šećera nego što je preporučeno.

Na svom nalogu na Instagramu The Fitness Dietitian ona redovno objavljuje postove, razbija mitove i predrasude i savetuje svoje pratioce.

Ovo su smernice o tome šta zapravo znači - da vodite zdrav život.

Priprema hrane

Zdrava hrana može takođe da se pripremi unapred, ne mora sve uvek da bude u realnom vremenu iseckano, ubrano. Ako nemate mnogo vremena, pripremite neke namirnice dopola, pa završite ručak kada imate više vremena na raspolaganju.

Zahvalnost

Ako ste zadovoljni, srećni i zahvalni za sve što imate tog dana, svaki izazov, osmeh, pozdrav - onda slobodno možete da kažete da vodite zdrav život.

Nije sve u hrani i materijalnim stvarima.

Pričajte

Govorite svojim prijateljima o svojim životnim ciljevima.

To će vas "podići" kao vrsta odgovornosti koju imate - ukoliko posrnete ili padnete na tom svom putu.

Pronađite se

Pronađite pristup koji vam odgovara u svemu, i držite ga se. Ne pratite slepo trendove ni u čemu.

Što šareniji jelovnik

Neka vam uvek pola porcije bude sveže povrće. I to što šarenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare