Domaća maska od dva sastojka zaštitiće vas od minusa

Hladnoća ovih dana uvodi nov režim u naše živote. Kada je u pitanju nega primenite obavezno ovu jednostavnu domaću masku da izbegnete isušivanje kože.

Kosa i koža | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Hladnoća nepovoljno utiče na kožu, jer isušuje površinski sloj, koji puca, a često se javlja i crvenilo. Srećom, ove neprijatnosti mogu da se izbegnu i drže pod kontrolom svakodnevnom negom. Ima i onih koji na hladnoću reaguju burnom alergijskom reakcijom i oni zahtevaju drugačiji tretman. Najčešće se alergija na hladnoću manifestuje tako što se nekoliko minuta nakon izlaganja kože hladnom vazduhu, tečnostima ili hladnim predmetima, na mestu kontakta javljaju crvenilo i otok.

Zimska nega kože znatno se razlikuje od letnje.

Lagane kreme i losione potrebno je da zamenite masnijim i bogatijim proizvodima, a potrebno je i da pijete što više tečnosti jer je koži potrebna i hidratacija iznutra. Takođe, negujte posebno svoje lice.

Ova maska koju preporučujemo je jednostavna i efikasna i pomoćie da prebrodite bez posledica ovih nekoliko zimskih dana.

Potrebno je:

  • supena kašičica gustog jogurta
  • dve čajne kašičice meda


Priprema:

Med otopite na pari.

Potom pomešajte sa jogurtom, a kada dobijete kompaktnu smesu rukom nanesite masku na čistu i suvu kožu lica. Ostavite je na licu 15 minuta, a zatim je uklonite mekanim peškirom. Kada ste temeljno uklonili masku, vaša koža će zablistati.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 15 sledeca idi na stranu