Ljubitelji ovog filmskog žanra su najbolji ljubavnici: Da li ste među njima?

Verovali ili ne, vaš filmski ukus može imati uticaj na vaše sposobnosti u krevetu.

Sreda, 14.11.2018.

11:59

Izvor: B92

Ljubitelji ovog filmskog žanra su najbolji ljubavnici: Da li ste među njima?
foto: Thinkstock

Podeli:

Naime, istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Oklahoma pokazalo je da osobe koje vole da gledaju određenu vrstu fikcije imaju mnogo zreliji pogled na ljubav i seksualne odnose od osoba koje biraju romantične komedije ili drame.

U istraživanju su učestvovale 404 odrasle heteroseksualne osobe, a pitanja koja su im postavljana tražila su od njih da, na primer, imenuju autore iz sedam filmskih žanrova, a potom su odgovarali na pitanja vezana za romantične veze i njihove stavove po tom pitanju.

Osobe koje su, između ostalog, odgovorile da su ljubitelji filmova poput ''Harija Potera'' ili ''Osvetnika'' otkrile su svoje vrlo realne stavove i poglede na ljubav i seks i izjasnili su se šta za njih znači vođenje ljubavi.

Takođe, osobe koje su izrazile sklonost prema naučnoj fantastici i fikcijskim filmovima i serijama nisu smatrale da svađe u vezi vode njenom kraju i misle da nije u redu menjati partnerove osobine.

S druge strane, osobe koje su se izjasnile kao ljubitelji romantičnih komedija i drama jasno su dale do znanja da su poprimile mnoge nerealne stavove po pitanju ljubavi koji se većinom vide samo na filmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare