Budi bolja, budi bolje

Seksualna privlačnost: Šta je jača, a šta ubija?

Igranje "igrica" je česta strategija koju i muškarci i žene koriste kada se zabavljaju, ali verovatno neće koristiti vašoj seksualnosti.

Saveti | vijesti.me |
Podeli
Foto: Shutterstock/Olena Yakobchuk
Foto: Shutterstock/Olena Yakobchuk

Vodeća ekspertkinja za odnose Luen Vord, iz Perta u Australiji, kaže da crte lica, tehnika ljubljenja, glas i miris najviše utiču na seksualnu privlačnost neke osobe.

Da biste poboljšali svoju seksualnu privlačnost, važno je da smanjite stres, kao i žaljenje na druge – ali i da vodite računa o svom držanju.

"Govor tela ima direktnu korelaciju sa harizmom, a osmeh, prijatno raspoloženje, izražajne oči ili prijateljski glas mogu značajno da odrede nečiju seksualnu privlačnost“, tvrdi Luen Vord.

Ona je ukazala na pet stvari kojima se mogu "ubiti" seksualne želje.

Nedostatak sna

Nedostatak sna je naveden kao razlog broj jedan zbog kojeg bi vaša seksualna želja mogla da opadne. "Ne samo da uništava našu kožu i smanjuje energiju, već je takođe dokazano da ugrožava opštu privlačnost, zdravlje i emocije", rekla je Vordova.

Negativan stav

Vordova kaže da to što ste ljubazni i pristupačni prema drugima povećava vašu seksualnu privlačnost, dok će je negativan stav smanjiti. Imajući ovo na umu, važno je biti pozitivan i otvoren pri upoznavanju da biste ostavili odličan prvi utisak.

Igranje "igrica"

Igranje "igrica" je česta strategija koju i muškarci i žene koriste kada se zabavljaju, ali verovatno neće koristiti vašoj seksualnosti.

"Pristup toplo-hladno nije ništa što bi povećalo vašu privlačnost", rekla je Vordova. Manipulisanje i slanje pomešanih znakova takođe će narušiti vašu privlačnost.

Nepravilno držanje

Malo ko shvata koliko držanje i način na koji stojite ili sedite utiče na vašu seksualnost. Držanje može učiniti da izgledate više, ali i manje privlačno. Držite se uspravno, uverite se da vam je brada podignuta i ne sedite skrštenih ruku.

Stres i kukanje

Vordova je rekla da kukanje ili manifestovanje stresa može da šalje negativnu energiju i odbije druge od vas. Bez obzira na to da li ste muškarac ili žena, važno je da povećate svoju seksualnu privlačnost tako što ćete imati pozitivan stav, kontrolisati nivo stresa i svesti "kuknjavu" na minimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu