Studentkinja dobila opomenu na ispitu: "Najneprimerenija garderoba ikada" FOTO

Studentkinja medicine na Univerzitetu u Njukaslu dobila je opomenu jer je na predavanje došla u haljini, a neprijatno iskustvo opisala je na Tviteru.

Moda | index.hr |, Super žena |
Podeli
Ilustracija/ Foto: Profimedia
Ilustracija/ Foto: Profimedia

"Može li neko da mi objasni kako u 2021. fakulteti medicine i dalje nameću seksističku sliku o studentkinjama jer su se odvažile da pokažu svoje zglobove?" upitala je.

"Žalila sam se Univerzitetu. Rekli su mi da se radi o 'najneprimerenijoj haljini koju su ikad videli' i rekli kako je reč ispitivača poslednja pa je istraga zaključena. Nije li diskriminacija predivna? U pritužbi piše da nisam imala pokrivene noge, zbog čega ne bi hteli da lečim njihove prijatelje ili porodicu", dodala je.

Zbog bure na društvenim mrežama i podrške devojci, Univerzitet je zbog svoje odluke pokušao da se opravda upravo na društvenim mrežama.

"Želimo još jednom da se izvinimo studentkinji za neprijatnost koju je izazvao ovaj incident. Opomenu je dao ispitivač za vreme ispita. Ipak, slažemo se da ispitivač nije trebalo da da žuti karton zbog toga te je studentkinji opomena ukinuta", napisali su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 19 sledeca idi na stranu