Recepti

Kako vam hrana može spasiti brak?

Na prvi osećaj nervoze i razdražljivosti koja može dovesti do velike svađe sa supružnikom pojedite voće ili slatkiš, savetuju naučnici.

Četvrtak, 24.04.2014.

16:54

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Poznato je da glad dovodi do razdražljivosti koja čini da brzo planemo i uđemo u raspravu s partnerom. Naučnici su sada došli do otkrića da kada nivo glukoze u krvi opadne, osobe postanu sklone raspravljanju.

Oni navode da se ljudi najmanje samokontrolišu sa osobama sa kojima su u najbližim odnosima. Samokontrola agresije bi u tom slučaju zahtevala mnogo energije koju zbog gladi u tom trenutku nemamo.

Istraživači su izvršili eksperiment nad 107 bračnih parova i dali im vudu lutkice i čiode. Lutkice su predstavljale njihove partnere, a ispitanici su mogli da ubodu lutku više puta u zavisnosti od nivoa ljutnje. Naravno, učesnici koji su imali nizak nivo glukoze u krvi zabadali su više čioda u lutke i vikali na svoje partnere jače i duže.

Zato sledeći put kada krenete da se svađate imajte čokoladicu ili voće pri ruci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare