Uređenje doma

Jelica Greganović gošća kreativne radionice za decu

Radionica "Zanimanje, čas iz života čas za život“ održaće se 13. novembra u OŠ Bora Stanković, a gošća će biti Jelica Greganović, spisateljka, novinarka i blogerka sajta B92.

Sreda, 12.11.2014.

12:06

Izvor: B92

Default images

Podeli:

U organizaciji Dragice Maksimović, profesorke nemačkog jezika i književnosti, radionica za decu održaće se u OŠ Bora Stanković u Paunovoj 19a na Banjici, a ovoga puta će gostovati novinarka i blogerka Jelica Greganović.

Jelica će deci pričati o ta dva zanimanja, kao i o tome kako se ona odlučila za njih i o potrebama svakog od nas da svakodnevno uči i usavršava se.

Ideja projekta je da poznate ličnosti, uspešne u svom zanimanju u okviru radionice sa učenicima osmih razreda predstave to zanimanje đacima i podstaknu ih da budu još uspešniji u učenju i zainteresuju ih za kulturu.

Učenici za svakog gosta pripremaju drugačiji kulturno-zabavni program i predstavljaju se gostima kroz recitacije, glumu, i književno stvaralaštvo.

Svi učesnici projekta rade besplatno i sve ih povezuje ljubav prema deci i želja da deca postignu što veći uspeh u svom učenju i razvoju.

Prva radionica je bila održana krajem oktobra, a na njoj je gostovao poznati glumac Sergej Trifunović. On je deci predstavio svoje zanimanje, naglasio da je potrebno da neguju i razvijaju svoje talente i poručio da su nam potrebni i naučnici i zamolio ih da vredno uče i predmete iz prirodnih nauka. Istakao je značaj razvoja socijalnih veština, očuvanja tradicionalnih vrednosti na kojima svako društvo počiva i objasnio im da je važno da budu dobri drugovi jedni drugima i da vredno uče, jer se ispati biti obrazovan i dobar stručnjak u svom zanimanju.

Treća radionica će se održati u decembru i gost će biti Goran Balančević, glumac-lutkar iz Malog pozorišta Duško Radović. On će deci pričati kako pravi lutke i na bajkovit način predstaviti svoj poziv.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare