Pet načina da unapredite karijeru u 2018. godini

Dok pravite liste novogodišnje odluke po pitanju svog vežbanja, čitanja knjiga, ili čak ljubavnih odnosa, da li ste razmisli o svom profesionalnom životu?

Poslovni saveti |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Portal "Entertejment tudej" piše da je period oko nove godine idealan period da dobro razmislite o svojim prethodnim dostignućima na poslu, ali i željama i ciljevima koje treba da postavite u narednom periodu.

Ovo je lista od pet malih promena koje mogu da unaprede vašu karijeru.

Prestanite da odugovlačite

Svima se dešava da ponekad imaju neki nezavršen posao, koji vremenom počne da se odugovlači. To je sasvim u redu dok ne počne da ometa vaš rad. Umesto odlaganja zadatka, jer vas ne zanima ili vas ne inspiriše, jednostavno postavite rok i izazovite sebe da ga završite.Najbolje je da pripremite listu obaveza svakog dana, na kojoj će se naći i dosadne stvari.

Dobro se organizujete

Umesto da se stresirate zbog svih zadataka koje imate, naučite kako da ih postavite po prioritetima, i radite postepeno na njima. Najbolje je da planirate dan unapred, tako da znate stvari koje treba da uradite pre nego što dođete do kancelarije. Na e-mejl kalendaru možete da obeležiti sve rokove, sastanke i druge važne događaje.

Izazovite sebe

Izađite iz zone komfora tako što ćete prihvatiti nove projekte, koji će vam omogućiti da naučite nove veštine. To će vam ujedno pomoći da se pozabavite svojim slabostima i unapredite postojeće veštine. Obavežite sebe da radite najbolje što umete i postaćete sopsteveni izvor inspiracije.

Prihvatite povratne reakcije

Konstruktivna povratna reakcija je veoma bitna za rad. Pitajte vaše kolegu da pogledaju vaš rad i iskažu svoje mišlenje. To će vam pomoći da pobljšate nivo znanja, ali i učiniti boljim timskim igračem.

Isključite obaveštenja na društvenim mrežama

Iako možda ne primećujete, ali pop ap notifikacije na vašem mobilnom i desktop računaru, utiču na vaš nivo koncetracije. Pre nego što dođete u kancelariju, uvedite naviku da isključite svoje notifikacije na aplikacijama i smanjite proveravanje telefona tokom dana.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu