Od slatkice na filmu do uspešne preduzetnice: Ovo je tajna uspeha Džesike Albe

Američka glumica i preduzetnica Džesika Alba otkriva kako je uspela da izgradi svoj lični biznis.

Poslovni saveti |
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Džesika Alba je započela karijeru početkom 2000. godine, a filmovi "Honey", "Into the blue" i "Fantastic Four" vinuli su je na zvezdano nebo.

Ona je brzo napredovala u svetu filmske industrije, te je učestvovala u velikim glumačkim projektima, ali je pored toga što je postala uspešna glumica, postala i uspešna preduzetnica pokrenuvši svoju kompaniju Honest Beauty.

Osnivanje kozmetičke kompanije se pokazalo kao dobar potez, a Džesika je dokazala da odlično pliva i u ovim vodama.

Nakon velikog uspeha u biznisu, čuveni magazin "Forbs" ju je stavio na listu najbogatijih žena sveta, sa zaradom procenjenom na 340 miliona dolara.

.

Foto: Getty
Foto: Getty

A koja je tačno njena tajna uspeha? Glumica je u jednom intervjuu otkrila kako se može uspešno razviti jedna poslovna ideja.

"Važno je da znate šta stvarno radite drugačije u odnosu na druge. Biti samo još jedan brend u moru drugih vas neće izdvojiti u biznisu. Morate da budete drugačiji, jedinstveni i da zaista radite nešto posebno."

Alba je takođe otkrila da je veoma važno preneti poruku i ne odustajati od svoje zamisli.

"Najpametnija stvar koju možete da uradite jeste da na sastanku tačno kažete šta želite, ne izvinjavate se zbog svojih ideja i da ne prihvatate ne za odgovor", zaključila je.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 7 sledeca idi na stranu