ZA ZLOCINE U DUBROVNIKU ODGOVARACE I VISOKI POLITICARI

Subota, 09.12.2000.

12:08

Izvor: B92

Default images

Podeli:

ZA ZLOCINE U DUBROVNIKU ODGOVARACE I VISOKI POLITICARI Pravni savetnik Haskog suda Klint Viliamson je nakon povratka iz Crne Gore izjavio u razgovoru za splitski list "Slobodna Dalmacija" da ce za zlocine u Dubrovniku u toku rata odgovarati i najvisi politicari. "U ovoj fazi istrage preuranjeno je govoriti o mogucim optuznicama. Ne mogu sada konkretno govoriti o imenima i ono sto mogu reci je da je poznato da osobe koje su bile na ratistu i pocinile zlocine mogu biti optuzene, kao i oni koji su bili na zapovednim duznostima. Uveren sam da ce, prema dosadasnjim iskustvima iz delovanja Tribunala, ta nacela vredeti, i za 'operaciju Dubrovnik'", kazao je Viliamson. Viliamson je kazao da je od crnogorskog rukovodstva dobio uverenja da ce Crna Gora saradjivati s Haskim sudom, prenosi Beta.

Pravni savetnik Haskog suda Klint Viliamson je nakon povratka iz Crne Gore izjavio u razgovoru za splitski list "Slobodna Dalmacija" da ce za zlocine u Dubrovniku u toku rata odgovarati i najvisi politicari. "U ovoj fazi istrage preuranjeno je govoriti o mogucim optuznicama. Ne mogu sada konkretno govoriti o imenima i ono sto mogu reci je da je poznato da osobe koje su bile na ratistu i pocinile zlocine mogu biti optuzene, kao i oni koji su bili na zapovednim duznostima. Uveren sam da ce, prema dosadasnjim iskustvima iz delovanja Tribunala, ta nacela vredeti, i za 'operaciju Dubrovnik'", kazao je Viliamson. Viliamson je kazao da je od crnogorskog rukovodstva dobio uverenja da ce Crna Gora saradjivati s Haskim sudom, prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare