Superžena i Pčelica poklanjaju romane "Kneževi i kraljevi"

Posle uspešnog i zapaženog predstavljanja knjiga "Kneginje i kraljice dinastije Obrenović" i "Kneginje i kraljice dinastije Karađorđević", u kojima su ispričane priče o suprugama srpskih vladara XIX i prve polovine XX veka, Pčelica objavljuje i dve nove knjige "Kneževi i kraljevi dinastije Obrenović" i "Kneževi i kraljevi dinastije Karađorđević". Dok je u "ženskim" pričama likove vladarki predstavila Ana Grigorjev, za ilustracije u pričama o vladarima zaslužan je Igor Krstić.

Roditeljstvo | Super žena |
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Dvoje najbržih čitalaca, koji na mejl lifestyle@b92.net pošalju svoje podatke (ime, prezime, adresu i broj telefona), osvojiće po jednu knjigu.

Autorka ovih knjiga istoričarka dr Ivana Spasović sa uspehom je uspela da obuzda svoju naučničku pasiju prema istoriji i predstavi znamenite ljude srpske istorije kroz priče bliske mladim čitaocima. Pored ilustracija, knjige obiluju autentičnim arhivskim fotografijama i umetničkim portretima za koje Pčelica duguje zahvalnost Zadužbini kralja Petra I Karađorđevića iz Topole, Narodnom muzeju iz Beograda i Arhivu SANU iz Beograda.

Prve godine 19. veka donele su Srpsku revoluciju, kojom je počelo oslobađanje srpskog naroda od turske vlasti i stvaranje Kneževine Srbije. Revolucija je trajala od 1804. do 1835. godine. Povela su je dvojica velikana: vožd Karađorđe Petrović, koji je podigao Prvi srpski ustanak (1804–1813) i knez Miloš Obrenović, vođa Drugog srpskog ustanka 1815. godine. Oni su, sa svojim potomcima, stvorili dinastije Karađorđević i Obrenović, koje su vladale Srbijom tokom 19. i do sredine 20. veka. U tom davno nestalom vremenu nalazi se začetak današnje Srbije, njenih ustanova i njenog trajanja.

Ove priče o slavnim ličnostima iz srpske istorije imaju za cilj da mladim čitaocima i svima onima koji vole i proučavaju istoriju našeg naroda pruže zanimljive i verodostojne informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu