Deca čija oba roditelja rade, bez jednog papira, ne mogu da se vrate u obdaništa VIDEO

Pedijatri ovih dana imaju pune ruke posla. Osim pregleda zdrave dece kako bi mogli u obdanište, u toku su i redovne lekarske vakcinacije.

Sreda, 13.05.2020.

11:28

Izvor: B92

Deca čija oba roditelja rade, bez jednog papira, ne mogu da se vrate u obdaništa VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Od ponedeljka 11. maja su otvoreni vrtići za decu, ali samo za onu decu čija oba roditelja rade. Primarijus dr Biljana Aleksić, načelnica pedijatrijske službe u DZ "Stari grad", objasnila je za Prvu televiziju šta je potrebno roditeljima da bi dete mogli da vrate u vrtić.

"Roditelj je u obavezi da ga odvede u Dom zdravlja na pregled u Savetovalište za zdravu decu, a posle toga pedijatar izdaje potvrdu da je dete zdravo i ono sa tom potvrdom može u vrtić. Taj pregled roditelj treba da zakaže", objašnjava dr Aleksić.

Savetovalište za zdravu decu je i prostorno i kadrovski odvojeno od čekaonice i ordinacija za bolesnu decu. Sedišta su obeležena kako bi se poštovao razmak u čekaonici i zaposleni vode računa da ne bude gužve u čekaonici.

Ipak, trenutno je, kako kaže dr Aleksić, mnogo više zdrave nego bolesne dece.

"Deca su nikad zdravija, nisu išla u vrtiće, nije tu bilo nekih rođendana, igraonica... Ovo je bila prilika da odradimo neke vakcine koje smo propustili ili mi ili roditelj iz nekog razloga."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare